Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 07.10.2002 г.
Свинаров насочи ракетите към Студена
Кабинетът дава на концесия минералната вода в Рударци
Лотария ще праща българи в Америка
Свинаров насочи ракетите към Студена
Яна ТОДОРОВА
   Село Студена влезе в списъка за унищожаването на двигателите на ракетите СС-23. Преди три дни министърът на отбраната Николай Свинаров заяви, че има вероятност двигателите да бъдат унищожавани на полигона край Студена. Засега все още няма официална информация, но хиляди перничани и жители на околните села бяха притеснени от изказването.
Край Студена има два полигона - бивш танков и бивш ракетен. За унищожаването на СС-23 е предпочетен танковият, който се използва от Горнобанската бригада. Той се намира до извора на Боснешката река. Още преди години бил затворен, а в близост до мястото е изградена асфалтова база. По-късно и тя била затворена, за да не се нарушава екологичното равновесие.
Ракетният полигон се намира близо до резервоара на селото и е в границите на защитената зона на парк “Витоша”. Според специалистите районът около Студена е изключително неподходящ за унищожаването на опасните ракети. Още повече, че там се намира и единственият водоизточник на Община Перник. Перничани смятат, че има реална опасност от замърсяване на язовир “Студена”.Има притеснения, че може да бъде нарушена и сеизмичната обстановка около водоизточника. Жителите на Студена ще искат от правителството да им даде 100% гаранция, че няма да има опасност при процедурата по унищожаването. Засега няма официално решение, че ще бъде използван полигонът край Студена, затова и местните жители все още не са предприели протестни действия.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система