Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.08.2009 г.
Цветанов защити осъдените полицаи, обвинени за убийството на Чората
Омайна камбана звъни в село Горна Мелна
Кът за отдих ще правят в подножието на „Кракра”
До една година затвор грози шофьорът, хванат с 6 промила
Пияните да си стоят в кръчмата, не е редно да ходят на стадиона
Цветанов защити осъдените полицаи, обвинени за убийството на Чората
   Вътрешният министър заяви, че вярва в бългапския съд
Ние трябва като представители на държавата да вярваме в българските институции, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов след среща в Благоевград с родителите и близките на полицаите, осъдени на общо 82 години затвор по делото “Чората".
Убеден съм, че следващата инстанция ще подходи много по-задълбочено, за да има действително едно справедливо решение на този казус. Аз заставам зад действията на българските полицаи при изпълнение на служебните им задължения, каза вътрешният министър Цветан Цветанов и подчерта, че полицаите не са имали за цел смъртта на Ангел Димитров - Чората. Те не са отишли с тази мисъл, с тази цел и с тази задача, заяви той. Винаги разсъждавам по този начин, че полицаите не могат да бъдат убийци. Там където полицай наруши закона, ще бъда безкомпромисен, подчерта Цветанов и изрази убеденост, че справедливостта ще възтържествува, "ние вярваме в българския съд", каза той.
Според него около смъртта на Ангел Димитров "се е изприказвало прекалено много и в обществото е останало усещането, че има политически натиск". Цветанов заяви, че е говорил с премиера преди срещата си със семействата на арестуваните служители и мненията им съвпадат. Ако зависи от мен не бих допуснал да влязат в затвора, заяви Цветанов, подчертавайки, че България е правова държава и думата има съдът, а решението на последна инстанция не следва да бъде коментирано.
Не смятам, че те са най-големите престъпници в държавата и за 20 години демокрация са най-виновни, каза Цветанов по повод високите присъди на полицаите. Той участва и в обявения протест в Благоевград в защита на полицаите, осъдени за убийството на Ангел Димитров- Чората на 10 ноември 2005 г. Над 1000 души, включително и полицаи, излязоха на мълчалив протест пред Съдебната палата в града срещу наложената от военните магистрати присъда на петимата антимафиоти Мирослав Писов, Иво Иванов, Борслав Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков, обвинени в умишленото убийството на Ангел Димитров - Чората. На протеста бе прочетена декларация на синдиката на областната полицейска дирекция в защита на петимата вече бивши полицаи, в която пише: "Настояваме за открит процес. Народът трябва да знае за каква полиция и за каква съдебна система плаща. Вън на инструментите на наркомафията и корупцията от съдбата на българската държава".


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система