Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 18.08.2009 г.
Цветанов: Трябваше ни запис на смъртта на Ангел Чората
Перничани посетиха вечерня с акатист за празника Успение на св. Иван Рилски
Градини и ниви в Радомирско масово нападнати от скакалци
Дебнат ни дупки, шахти без капаци
Посредщали частица от мощите на светец смирено радостни
Двама задържани,един в изтрезвителя след мача между "Миньор" и "Левски"
Цветанов: Трябваше ни запис на смъртта на Ангел Чората
   До края на годината раздават бойните патрони на полицаите
До края на годината вероятно полицаите ще стрелят с бойни патрони, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред Нова телевизия.
Предстоят ни разговори и срещи с неправителствените организации и с полицейския синдикат и тогава ще вземем решението за начина и формата на въвеждане на бойните патрони, но до края на годината вероятно това ще се случи, поясни министърът, цитиран от "Фокус". Това решение бе взето от МВР, след като преди няколко дни издъхна полицаят, прострелян край Гара Бов от бандити. Тогава се оказа, че Любомир Митов не е могъл да неутрализира единия от тях, защото е гърмял по него със стоп-патрони. Цветанов съобщи още, че въпросните боеприпаси са с изтекъл срок на годност още през 2006 година, но оттогава нищо не е направено по въпроса.
Той допълни, че се обсъжда и въвеждането на т. нар. общинска полиция, която ще бъде към МВР, но изцяло на издръжка на общината и затова няма да бъде задължителна, а по преценка на кметовете.
Във връзка с изразената вече от него позиция в защита на осъдените полицаи по делото „Чората” Цветан Цветанов посочи, че МВР е страна по този процес и е осъдено солидарно с полицаите.
„Българските полицаи са отишли на тази акция с утвърден план. И самото обвинение и произнасяне от съда, че има умишлено убийство, това не го приемам за нормално. Аз нямам право да коментирам съдебното решение, но, аз трябва по някакъв начин да засвидетелствам моето уважение към всички български полицаи. Вие видяхте ли какво се случи пред дискотека „Червило”? Когато има полицейска операция, винаги има полицейско разпореждане. В случая с „Червило” също имаше. (Мъж и две жени нападнаха полицаи по време на среднощна проверка за неправилно паркиране - б.р.). Ако имахме необходимия видеозапис за операцията по „Чората”, съвсем друго щеше да бъде отношението по това, което се е случило. Когато стана този трагичен инцидент, тогава можеше само една страна да се явява по медиите. Тогава никой от обществото не беше запознат с другата страна, тази на полицаите. Беше дадена възможност на полицаите да изразят позицията си след произнасянето на присъдите", коментира министърът.
Той изрази мнение, че следващата инстанция на съда ще бъде по-обективна. И уточни, че МВР е страна по този процес, поради иска за 250 000 лева, които трябва да заплати.
"Аз ще се съобразя с решението на съда, но ние трябва да защитим интересите на МВР. Нека да изчакаме присъдата на последната инстанция”, коментира още Цветан Цветанов.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система