Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 01.09.2009 г.
Дърпат ДАНС от мафиотите, законовата рамка вече е готова
Борисов подхвана 3-те мобилни оператора
Почна областното първенство по футбол в Северна “А” ОФГ
Перник – домакин на международна среща по европейски ВиК-проект
Не е имало договорка с МОСВ за аварийно пускане на 4-те парогенератор
Контрабанден внос на цигари за 42 000 лв спрян на Стрезимировци
Дърпат ДАНС от мафиотите, законовата рамка вече е готова
   Така ще се премахне конкуренцията между МВР и ДАНС, твърди министър Цветанов
Законовата рамка за премахване на конкурентното начало между МВР и ДАНС вече е готова и днес предстои предаването й в съответните министерства за съгласуване, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по БНТ.
Според новата законова рамка ДАНС няма да се занимава с организираната престъпност толкова много, колкото го прави в момента, няма да има полицейски правомощия, няма да има и публични изяви, което ще я направи една "много мощна структура", заяви Цветанов. Той обясни, че е била сформирана работна група, която да изработи необходимата нормативна база, която е важна за премахването на дублиращите се функции, за изясняване на профила на ДАНС и МВР и начина на взаимодействие между тях. По думите му до другата сряда задължително ще бъдат разгледани тези законодателни мерки, които след това ще бъдат внесени в парламента.
Вътрешният министър изтъкна, че това, което се случва в ДАНС не го притеснява, тъй като новото ръководство има твърдата воля да се справи с проблемите. Смятам, че с кадровите промени, които се правят там, оптимизирането в работата на ДАНС и доверието, което вече се изгради между ръководството на МВР и ДАНС, ще спомогне за добрата координация на съвместната ни работа, посочи той.
Министър Цветанов е утвърдил още миналата сряда плана за действие по българските документи за самоличност. По думите му към март догодина трябва да приключи и да започне издаването на новите документи за самоличност. Днес е срокът, в който всички дирекции на МВР трябва да заявят своите ангажименти по изпълнението и на рамката „Шенген”. До 4-5 дни ще бъде утвърден план за действие с конкретни срокове и отговорности, добави още той.
Влизането на контраразузнаването в ДАНС е изключително положително и то трябваше да се случи, каза пред БНР Юлий Георгиев, бивш шеф на контраразузнаването. Крайно време беше да се разделят полицията и сигурността, тъй като те са противоречиви по същността си, работят с различен инструментариум и изпълняват и изпълняват различни задачи, каза той. Но това не означава, че те не трябва да работят в близко сътрудничество. Бившият директор на НСС обаче се обяви против постоянните кадрови рокади при смяната на всяко едно правителство Трябва да се чертаят стратегическите приоритети, а не да се превъртат постоянно кадрите на политически принцип каза Георгиев.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система