Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 03.09.2009 г.
Проверка сочи, че 85% от внасяното у нас дизелово гориво е нелегално
Областният управител: Вратата ми е винаги отворена за вас
Как мина експедицията и какво ново научиха участниците в нея?
Перничанки играят квалификация за женската НБЛ през октомври
Подписан договор за депонирането на пръстта от АМ„Люлин” няма
С ръкопашен бой и пищов решават проблеми в Радомир
23-килограмова риба клъвна на въдицата на Мустако
Проверка сочи, че 85% от внасяното у нас дизелово гориво е нелегално
   20 фирми вносителки попадат в черния списък
Резултатите от съвместната акция на Министерството на финансите, агенция "Митници" и НАП за нарушения, свързани с ДДС и с акцизите за горива и алкохол, показват, че държавата е била ощетявана в големи размери.
Това каза на пресконференция днес финансовият министър Симеон Дянков, цитиран от БТА.
Сравнителният анализ на данните за седмицата на проверката - от 20 до 26 август, в сравнение с този период на юли, сочи, че вносът на дизеловите горива е намалял 6,5 пъти за една седмица. Това означава, че делът на сивия сектор при дизела е над 85 на сто, констатира министър Дянков. При базовите масла обемът е намалял над 60 пъти за същия период на проверката спрямо юли. За предпоследната седмица на този месец вносът на базови масла е бил 34 390 литра, а за периода на миналия месец - 2 141 480 литра. От тези данни следва, че 98-99 на сто от пазара на базови масла в страната е в сивата икономика, заяви финансовият министър.
Едноседмичната проверка показва освен обема на сивата икономика, още откъде губим акцизи и ДДС и съответно това да ни помогне за попълване на дупките в бюджета, коментира Дянков. В резултат на акцията ще излязат наяве и рисковите фирми и физическите лица, върху които ще се насочат конкретни проверки, добави той. Директорът на агенцията "Митници" Ваньо Танов съобщи, че фирмите, които попадат в графата "рискови", са общо 20. Проверката е започнала с първите пет, считани за високорискови. Танов каза, че е категоричен, че направеното няма да бъде едноседмична акция, а постоянен контрол. Ръководителят на агенцията "Митници" отбеляза още, че проверката показва, че "държавата е влязла в комбинация със "сивия сектор" и това е видно". Институциите работят по осигуряване на ефективен контрол на "входа" и "изхода" на данъчните складове, което ще осигури пълен обем на информация. През ноември и декември предстои всички данъчни складове да бъдат прелицензирани и от януари системата да заработи, информира Ваньо Танов. Другото голямо перо, от гледна точка на акцизите и източване на ДДС, е алкохолът, каза министър Симеон Дянков. Ако данните от направената проверка по събиране на акцизи в този сектор са верни, през тази година - в сравнение с миналата, употребата на алкохол в България е намаляла с 37 процента, което е малко трудно да се повярва, коментира той. Дянков съобщи, че от днес има проверка на най-големите производители и в двата бранша - горива и алкохол. Финансовият министър каза, че с връщането на тези приходи в държавния бюджет ще може да се осигурят необходимите постъпления в здравеопазването в размер на 22 млн. лв., което е обсъдено тази сутрин с премиера Бойко Борисов. Анализите във връзка със събирането на акцизите и на ДДС са готови и въз основа на тях предстоят предложения и подготовка за промяна на Закона за акцизите и на Закона за ДДС, информира Симеон Дянков. До месец резултатите ще бъдат налице, посочи се той.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система