Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.10.2009 г.
МОСВ започва преразглеждане накомплексното разрешително
Трънчанин в затвора за 12 години заради опит за убийство
Школата да плащат обещетенията на уволнени учители
Пейзажи от Ковачевци показват в „Марин Гогев”
Съдът отложи разглеждането на оздравителния план на "Топлофикация"
Пернишкият футболист Даниел Златков ще готви за читателите на "Телеграф"
МОСВ започва преразглеждане накомплексното разрешително
Силвия ГРИГОРОВА
   Ще обсъдят възможността за пускане на резервен парогенератор при авария
Министерството на околната среда и водите стартира процедура по преразглеждане на комплексното разрешително на "Топлофикация Перник". Добрата новина съобщи изпълнителният директор на топлофикационното дружество инж. Стойчо Василев. Той поясни за "Съперник", че министъра на околната среда и водите Нона Караджова в официално писмо е информирала ръководството на "Топлофикация Перник", че на основание чл.124, ал.3, т.2 и т.5 от Закона за опазване на околната среда и в съответствие с изискванията на чл.18, ал.1 на Наредбата за условията и реда за здаване на комплексни разрешителни, започва преразглеждане на комплексното разрешително на "Топлофикация" във връзка със следните планирани промени в работата на инсталацията:
- преустройство на парогенератор №3 за работа на природен газ, вместо изграждане на парогенератор с топлинна мощност 120 МW;
- въвеждане в експлоатация на парогенератор №4 като резервна мощност, заместваща парогенератор №5 при аварийни спирания и планови ремонти на съоръжението.
В писмото се подчертава, че в хода на преразглеждането на комплексното разрешително ще бъде преценена и необходимостта от промяна на условията на издаденото комплексно разрешително за съобразяването им с нова, влязла в сила нормативна уредба по околната среда.
Според директора на топлофикационното предприятие, стартирането на процедурата по преразглеждането на комплексното разрешително е свързана с изпълнението на не малко изисквания от страна на "Топлофикация Перник"."Радващото в случая е, че МОСВ прояви разбиране към създалата се сложна ситуация в "Топлофикация Перник" и реалната опасност при тежки зимни условия областният град да остане без отопление в случай, че пети котел аварира, а ние нямаме разрешение за пускане в експлоатация на резервен котел. Трябва да подчертая, че огромна засуга затова еко министерството да промени становището си и да изрази готовност да окаже съдействие на "Топлофикация Перник" при решаването на важните проблеми не само за дружеството, а и за града, имат областният управител на Перник инж. Иво Петров и кмета на града Росица Янакиева. Ръководството на дружеството ще положи максимални усилия да изпълни в срок поставените изисквания и набелязаните мероприятия от страна на МОСВ по време на процедурата по преразглеждане на комплексното разрешително", заяви инж. Василев.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система