Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.10.2009 г.
Радомирци празнуваха вчера деня на патрона Свети Димитър
„Миньор” сътвори суперсензация на стадиона на "Армията"
Съдебна полиция води свидетелите срещу Живка
Топадвокатът Марин Марковски бави делото за гибелта на Веско
Компютърът е основно забавление за почти всички седмокласници
Строителната гимназия отбеляза своя патронен празник
Радомирци празнуваха вчера деня на патрона Свети Димитър
Любомира ПЕЛОВА
   Празникът започна с тържествена света литургия
Денят на града в Радомир вчера започна с тържествена света литургия, отслужена в храма “Свети Димитър” .Светецът е патрон на града. Стотици радомирци и гости на града вчера се събраха на площад “Свобода”, за да се повеселят. Официални гости бяха областният управител Иво Петров и заместниците му Георги Шарлачки и Радослав Йорданов, кметовете на Земен, Ковачевци и Брезник Димитър Сотиров, Христо Миленков и Йордан Стефанов и председателят на минипарламента на Ковачевци Сталин Стоев.
Под звуците на “Мила Родино” кметът Красимир Борисов издигна националния флаг, а след това приветства гражданите и гостите на Радомир.”Радомирци са жилави и упорити, справят се в добри и лоши дни и могат да направят хубав патронния си празник. Нашият празник ще пребъде”, каза в приветствието си Борисов.
Поздравителен адрес за Деня на града изпрати президентът Георги Първанов, който пожела много успехи на трудолюбивите хора от общината. Радомирци бяха поздравени и от областния управител Иво Петров, който призова за малко търпение и разбиране., а всички заедно да работим за един по-добър стандарт на живот.
237 мъже и момчета и 48 жени и момичета носят името Димитър и Димитрина. Красимир Борисов подари от името на общината детски велосипед на най-младия жител на Радомир Димитър Стоилов, който бе на трибуната в прегръдките на дядо си Димитър. Грамота и албум на Радомир получиха от кмета и семейство Димитър и Димитрина Количкови. Най-възрастният Димитър Иванов обаче не можа да присътва на празника поради заболяване.
Красимир Борисов връчи медали на участниците в спортните прояви, посветени на деня на града- турнири по футбол, волейбол и лека атлетика както и на членове на клуба на инвалидите, победили в турнири по шах и табла.
Не липсваха като за всеки празник сергиите с най-разнообразни стоки, играчки, лакомства. Скари димяха и привличаха с аромата на топли кюфтета и кебапчета клиенти, а за децата имаше люлки и други забавления на площад “Войнишко въстание”. Атракция за множеството бяха игуана и змия, които можеше да бъдат докоснати от смелчаци.
Медицинските работници от болницата, която е в критично състояние проведоха мирен протест пред здравното заведение с настояване да им бъдат изплатени дължимите заплати и да се спаси болницата от закриване.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система