Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 30.10.2009 г.
Болен съдебен заседател Отложи делото срещу наркобос
Здравословна храна осигурява ежедневно “Детско и ученическо хранене”
Закриват болницата в Трън, тази в Радомир обявена в несъстоятелност
Град Трън се ориентира към туризма
Перничанин стана осми на европейското по карт
Болен съдебен заседател Отложи делото срещу наркобос
Любомира ПЕЛОВА
   Възможно е нов съдебен състав да «подеме» Росен Ефремов
Вчера пернишкият Окръжен съд не даде ход на делото срещу боса на наркобандата «Център», станала прочута с изключителната си жестокост спрямо клиенти - зависими от наркотици, решили да се откажат от дрогата. Причината е тежко заболяване на съдебната заседателка Верка Димитрова. Ако до следващото съдебно заседание, насрочено за 21 декември, състоянието й не се подобри, делото ще бъде върнато за ново разглеждане от нов съдебен състав и ще тръгне съвсем отначало, заяви съдия Виктор Георгиев.
Срещу Росен Ефремов е повдигнато обвинение по чл.321 и 321а от Наказателния кодекс за организиране и ръководене на престъпна група. След побоя, който заедно с авера си Йордан Харалампиев, и известен още с прякорите Секирата и Овчаро, нанесен на топ ченгето от ГД „Криминална полиция” Димитър Димитров в самия център на Перник, наркобосът дълго се укриваше и се предаде сам в полицията буквално час преди началото на съдебното заседание на 29 септември т.г. От тогава той е в следствения арест с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.
Вчера Ефремов бе видимо спокоен, не го притесняваше поредното отлагане на процеса. Може би защото от шесте свидетели, които трябваше да бъдат разпитани вчера, се яви само един, при това вероятно защото бе доведен в залата принудително, със съдебна полиция. Четирима от останалите призовани не могат да бъдат намерени на посочените от тях адреси. Сред тях е и «дясната ръка» на Ефремов – Пламен Чолев - Шерифа, който е обявен за общодържавно издирване след като изчезна безследно заради произнесената срещу него осеммесечна ефективна присъда за участие в престъпната группа на Ефремов и разпространение на наркотици. Сред неявилите се вчера свидетели има и един, който в момента се намира в комуна за наркомани в София.
32-годишният наркобос Росен Ефремов бе хванат от полицията заедно с още 7 души преди повече от две години с горямо количество дрога. Петима от бандата сключиха споразумения с прокуратурата и сега са на свобода след различни условни присъди. Това тогава не направиха двама - Росен Ефремов и Пламен Чолев - Шерифа. Срещу тях бяха водене отделени дела. И сега Ефремов не признава вината си. Според юристи той разчита най-вече на страха, който държи в клещите си членовете на наркобандата. На разпитите по време на процеса в края на септември всички свидетели - наркомани - клиенти на бандата, проститутка, дилъри на дребно, ги бе обзела пълна амнезия. Те или не помнеха, или твърдяха, че са се снабдявали с дрога от Румен Стефанов Арф, който не може да обори подобни твърдения, тъй като вече не е между живите.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система