Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 16.11.2009 г.
Енергийната система на страната е готова за работа при зимни условия
Баскетболистките паднаха заради грипа
Кметът на Перник става посланик на добра воля при Слави Трифонов
Самозапалването на пернишкото сметище говори за сериозен екологичен проблем
Грипната епидемия в страната отменена
Енергийната система на страната е готова за работа при зимни условия
Силвия ГРИГОРОВА
   
Енергийната система на страната е готова за предстоящия зимен сезон. Това сочи анализът, изготвен от експерти на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма във връзка с настъпването на зимния сезон. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.
Според информация на енергийните дружества, до 30 септември те са приключили всички необходими дейности и ремонти гарантиращи нормална работа през зимата. Извършени са планови годишни ремонти и презареждане на 6-ти енергоблок на АЕЦ „Козлодуй”, на блок № 6 на ТЕЦ „Варна”, във въглеподаването на ТЕЦ „Марица-Изток-2”, на „ЕНЕЛ Оперейшънс България”(бившата ТЕЦ „Марица Изток 3), ТЕЦ „Бобов дол”.
Всички дружества са осигурили необходимите им количества горива, съгласно утвърдените нормативи. Кондензационните ТЕЦ и АЕЦ също са готови за зимата, както по отношение на техническото състояние на съоръженията, така и на наличието на горива. Те могат да произведат достатъчно електрическа енергия за целия отоплителен период.
От Електроенергийния системен оператор са разработени прогнозни баланси за зимните месеци. Планираният студен резерв до края на тази година е средно 1170МW, а за 2010г. - 1060MW. Той е осигурен от един блок в ТЕЦ „Бобов дол”; три блока в ТЕЦ „Варна”, ТЕЦ „Марица Изток 2” и ТЕЦ „Марица Изток 3”. Потреблението на електроенергия се задоволява напълно от националните производители и не се налага внос, освен в случай на реекспорт. През настъпващия зимен период не се очакват претоварвания в електрическата мрежа или планови изключвания. Единични повреди няма да повлияят на качеството на захранване на потребителите.
Съгласно предвижданията на дружествата за отоплителния сезон, на абонатите ще бъдат доставени 4 749 823 МВтч топлоенергия и към електроенергийната система ще бъдат подадени 1 632 642 МВтч ток. Проблеми през тази зима евентуално могат да се очакват при топлофикационните дружества в Сливен и Перник, които заради не изпълнени задължения за опазване на околната среда и по разпореждане на МОСВ имат спрени мощности.
Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е извършило проверка на запасите от мазут на своите топлофикационни дружества и е установило, че те имат налични такива за по-дълъг от законово установения петдневен срок. Газохранилището в Чирен е с дневен дебит от 4,3 – 4.4 млн.куб.м. При екстремни ситуации консумацията от него би могла да достигне 4.7 – 4.8 млн. куб. м. дневно за максимален период от 25 дни. В хранилището са нагнетени 648 млн.куб.м. активен газ (освен тях 750 млн. куб.м. са буферно количество, което не може да се използва). Тези запаси могат да бъдат използвани за 9 месеца.
България разполага и с реверсивна връзка с Гърция, чрез която също може да се осигурява алтернативно гориво.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система