Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 26.11.2009 г.
Шефката на РИОКОЗ Перник: "Изпълняваме стриктно указанията"
Два месеца медиен комфорт поиска новият шеф на полицията
Правят психопрофил на пернишкия сериен убиец Станислав Ангелов
Христина Христова: Трябва да вървим към победа
Пълен салон на благотворителното представление за Велко Кънев
Румен Трифононов смята, че му е рано за националния тим
Шефката на РИОКОЗ Перник: "Изпълняваме стриктно указанията"
Зоя ИВАНОВА
   Директорката на регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве в Перник д-р Майя Спиридонова сподели вчера пред репортер на "Съперник", че инспекторите които проверяват лавките и бюфетите в училищата на територията на областта изпълняват стриктно указанията, които са получили от министерството на здравеопазването. Както вече е известно преди два дни в национална медия изтече информация, че няколко фирми, наематели на бюфети в училища в Перник са засегнати от изискванията в наредбата и молят за съдействие за да запазят бизнеса си. Търговците твърдят че инспекторите от РИОКОЗ са ги оставили да продават само вода и шоколад, като имало и различно тълкуване на документа от страна на проверяващите.
Две инспекторки от регионалната инспекция проверяват бюфетите и лавките в училищата за изпълнението на наредба 37 на министерството на здравеопазването. Те показват на представителите на фирмите, стопанисващи обектите точно какво проверяват, каква е наредбата и какво трябва да се изпълнява. В наредбата има подробно указание какво може и какво не може да се предлага и инспекторите го следят - подробно обясни г-жа Спиридонова. Тя беше категорична че до този момент няма нито предписание, нито акт съставен заради нарушение на павилион.
От своя страна началничката на отдел в РИОКОЗ Перник Аниела Божилова категорично заяви, че представителите на фирми, пуснали жалба до министерството на здравеопазването нямат никакво основание за това. Миналата седмица са съставени два акта - единият е бил за предлагане на тостери с пилешки хапки /нещо абсолютно забранено в наредбата/, другият е бил за предлагане на доста забранени в наредбата стоки - като вафли , захарни изделия с повишено съдържание на мазнини и други.
Проблемът се изостря повече отколкото е необходимо. Защото много закуски, които се предлагат в момента на лавките покрай училищата и в бюфетите се разрешават. Остават тестените закуски с млечен пълнеж /банички, миленки/, остават сандвичите, които обаче не бива да са с тлъсто место, остават всички млечни и зърнено-млечни продукти, шоколад, плодови и билкови чайове .Това, което е важно да се знае е че по разпореждане на министерството на здравеопазването в момента в областта тече тематична проверка по искане на министерството на здравеопазването във всички павилиони в областта по изпълнение на наредба 37 за здравословно хранене на подрастващите. Ограниченията в продажбата на някои вредни за здравето на децата храни естествено се отразява на печалбата и оборота на лавките и в тази посока са обясними и оплакванията на засегнатите търговци - коментират здравни инспектори.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система