Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 30.11.2009 г.
Първият частен университет отваря врати в Перник наесен
"Миньор" записа седми успех за сезона срещу "Спортист"
Девет от общо десетте лекари в радомирската болница напускат
15-16 данъчни от ТД на НАП- Перник ще останат без работа
Кмет на годината стана пернишкият градоначалник
Пак отложиха делото срещу Хавальов за източено ДДС
Първият частен университет отваря врати в Перник наесен
Любомира ПЕЛОВА
   Представители на бизнеса в Академичния съвет
Ръководството на Европейския политехнически университет подписа меморандум за сътрудничество с представители на бизнеса в Перник. Това стана в залата на областта в присъствието и под егидата на областния управител Иво Петров. На срещата присъстваха председателят на националната структура "Предприемачи - ГЕРБ" Димитър Аврамов и депутатът Владислав Димитров. Форумът бе организиран от Националния изпълнителен съвет на "Предприемачи -ГЕРБ", учредителите и екипа на проекта Европейски политехнически университет.
Срещата откри губернаторът Иво Петров. Ръководителят на проекта за висшето учебно заведение проф.д-р Христо Христов направи видео презентация. Той подчерта, че при реализацията на проекта за бъдещия ВУЗ няма да бъде използвана стотинка държавна пара. Председателят на националната структура "Предприемачи - ГЕРБ" Димитър Аврамов заяви надежда добрите думи да бъдат превърнати в дела.
Предложението за сътрудничеството на университета с бизнеса и предприемачите означава фирмите и бизнеса да навлязат реално в университета, стана ясно на срещата. От ръководството на учебното заведение ще се допитват до бизнесмените на какво да учат студентите. Представители на бизнеса ще участват в Академичния и факултетните съвети, където се решава какви специалности на какво да се учат и кой да ги учи. Ще бъдат привлечени водещи специалисти, които да четат спецкурсове, свързани с професионалната практика. Ще ръководят дипломанти и ще участват в държавните изпитни комисии. Представителите на бизнеса ще бъдат и консултанти на докторати и специализанти, които работят по техни научни проблеми.
В сътрудничество с бизнеса ще се извършва не само изследователска, но и силна квалификационна дейност по европейската стратегия за учене през целия живот. На своя територия университетът ще развие иновативна и производствена дейност, а и проектиране предимно в архитектурата и строителството. Предвижда се да бъдат решавани и бизнес проблеми с участието на студентите, докторантите и специализантите, с помощта на специалисти и предприемачи. Ще бъдат реализирани и съвместни фирми, които се базират на територията и в лабораториите на университета.
Това е шанс и за част от студентите и докторантите с ограничени доходи, които с труда си могат да печелят, за да се издържат. Те ще се учат, работейки и ще работят учейки. Темите, проблемите и финансирането ще дойдат не само от нашата икономика и обществен живот, а и от европейските програми и страните на Европа и света, откъдето идват преподаватели и студенти, твърдят от ръководството на ВУЗ-а.
От всичко това ще печели и бизнесът, защото ще намери научно решение на своите проблеми, ще се включи в общи европейски програми и проекти, в европейските веригина учени и професионалисти, ще разполага с избор на студенти и докторанти за свои бъдещи специалисти.
Идеята е Европейският политехнически университет в Перник да бъде открит през учебната 2010/2011 учебна година. През първата година ще бъдат приети около 150 български и 250 чуждестранни студенти.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система