Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 09.12.2009 г.
Бриго Аспарухов: БСП се нуждае от незабавни реформи
Фирми, преработващи мляко и месо, пускат кепенците
Петте радомирски села пак с пряка връзка с областта
Пернишката полиция търси очевидци на кървавата катастрофа на Е-79
Пипнаха трънски циганин с десетки фалшиви банкноти
"Миньор” домакинства на „Сливен” в мач от 3-тия кръг за Купата
Бриго Аспарухов: БСП се нуждае от незабавни реформи
Александра ИЛИЕВА
   Социалистическата партия била единствената алтернатива на ГЕРБ
На специална пресконференция, провела се в Перник в началото на седмицата, ексразузнавачът и бивш кандидат-кмет на София Бриго Аспарухов заяви, че единствената алтернатива на сегашното управление на ГЕРБ е социалистическата партия, но за да бъде тя ефективна, трябва да се извършат сериозни реформи най-вече в партийното ръководство. “Ние понасяме несправедливи удари във всички посоки и това се дължи на онова, което ни остави сегашният председател на партията. По негов адрес се изсипват хиляди обвинения за всичко онова, което се е случвало или предстои да се случи. Съвременното политическо поведение предполага той да си подаде оставката, както направиха това лидерите на Дясната нова демокрация в Гърция и германските социал – демократи, когато изгубиха изборите. Това е отговорното политическо поведение навсякъде по света. А на какво станахме свидетели ние? На един политически инат на всяка цена да се остане на чело на партията и да не се даде път на една реформа, която трябва да стане оздравителна за социалистическата партия, а и за цялата левица”, каза Аспарухов.
Той призова да бъде насрочен незабавно конгрес в социалистическата партия най-късно през пролетта на следващата година, на който да бъде приета оставката на сегашния председател на партията и да бъде избран нов. “Той трябва да се превърне освен в председател на партията, също така и в лидер на цялата левица. Станишев сега е председател, но не е лидер за съжаление. След това новото ръководство трябва да поднесе и предложенията си за реформи, които трябва да станат незабавни.
Впечатленията ми от дейността на структурите на социалистическата партия по места са, че те са неактивни, проявяват изключителна пасивност, няма дебат по същество за бъдещето на партията, изпълняват някакви указания с голяма досада и това, което се забелязва във висшето ръководство на партията, се отразява и на структурите на БСП по места. По този начин непрекъснато се губи подкрепата за социалистическата партия. Сега тя е 700 хиляди. Ако не настъпят реформи, социалистическата партия рискува да остане в един много камерен състав”, отбелязя генералът.
Той даде оценката си и за управлението на ГЕРБ. “Ние сме в едно положение сега, когато отново България е изправена пред поредната надежда. Българският избирател даде надеждата си на сегашният управляващ ГЕРБ. Започват обаче да се забелязват тревожни признаци – прозира форма на тоталитарно управление. То се изразява в тотална намеса във всички сфери на обществено-политическия живот на група хора или на един човек, както и неутрализиране на опозицията на всяка цена.”
Генерал Аспарухов каза още, че за съжаление БСП в момента е в криза и никой не може да посочи едно име, което да застане начело на партията.
Според Аспарухов във всички български политици и държавници трябва да има прагматизъм до болезненост. За сега такъв държавник той вижда единствено в лицето на Георги Първанов като президент. Ако той реши да застане начело на партията, генералът заяви, че би го подкрепил.
Накрая Бриго Аспарухов отбеляза, че Перник е раждал хора, които са играли много съществена роля в и в по-старата, и в по-новата история на България. “Мисля си, че ние трябва като град, който се гордее със сегашния си президент, да помислим за това дали Перник не би родил и новия такъв, защото хората в Перник са умни и красиви”, отбеляза генералът.
Аспарухов заяви още, че е възможно да се кандидатира за президент, ако това е в интерес на България.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система