Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.12.2009 г.
Перничани не се натискат да срещат празниците в ресторант
Влезе вече в сила новото разписание на влаковете
Пияни шофьори масово отказват кръвна проба
С хепиенд завърши ромска сага за непозволена любов
Купата на кмета отиде при танцьори от Стара Загора
Баскетболистките - разбити от "Берое" 07 с 25 точки разлика
Перничани не се натискат да срещат празниците в ресторант
Деница ДИМИТРОВА
   
За мераклиите все още има свободни куверти

Както всяка година по това време отново възниква проблемът къде можем да празнуваме с компания приятели, колеги или семейно. И докато за повечето ни млади съграждани той се разрешава с купони в домашна обстановка, на тези,които са решили да останат в Перник им предстои опознавателна обиколка из местните механи и ресторанти.
Какво е положението с резервациите към днешна дата, какви са кувертите за банкетите и за новогодишната вечер и смятат ли перничани да празнуват по заведенията като цяло – това се опитахме да разберем от управителите на някои ресторанти в града ни.
Почти навсякъде има свободни места, в зависимост от броя на хората за определена резервация. В сравнение с миналата година, по това време вече почти всички дати преди 24-ти декември са били заети. Управителят на механа „Кракра”,например, сподели, че има няколко заявки за предколедни банкети за по десетина - петнадесет човека и определено няма наплив от хора. Според него причината е във липсата на фирми, които се занимават с организацията на тези събирания. Механата разполага с примерни куверти, които са на съвсем приемливи цени, вариращи приблизително между 17 и 23 лв. на човек. Няма много желаещи да празнуват и в други ресторанти като „Еверест”, „Лео” и „Байкал”. В механите „Чанове” и „Кукери” се предлагат алтернативни менюта за банкети. Същото е и положението със заведенията в кв. „Изток”.
Обичайните „домакини” на подобни събирания, обаче, нямат притеснения за евентуална липса на клиенти по празниците. Ресторант „Струма” почти не разполага със свободни места до 31-ви включително. От 18-ти до 23-ти декември те са плътно заети. Кувертът за новогодишната вечер е на стойност от 75 лв., а освен диджей, за настроението на гостите ще се погрижи и поп-фолк певицата Мира. Друго място, което предлага новогодишна програма за своите клиенти е ресторантът в ОК „Дворец на културата”, където ще има жива музика и викторина за празнуващите.
Доста фирми предпочитат да организират банкетите си в други градове или нашенски зимни курорти.Оказва се,че перничани имат високи критерии относно приятната и разнообразна обстановка, които, до голяма степен, нашенските ресторанти трудно успяват да покрият. И все пак ако сте решили да празнувате в някой от местните ресторанти или механи, сега е времето да направите резервация.




Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система