Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 05.03.2010 г.
Намаляват болните от грип в пернишка област
Криминална комедия играе премиерно пернишкият театър
Пияни роми нападнаха екип на Бърза помощ
Столичен антимафиот от вчера оглави пернишкото звено БОП
Намаляват болните от грип в пернишка област
Зоя ИВАНОВА
   Увеличават се случаите на ентероколит
През седмицата, от 22.02.2010г. до 28.02.2010 г. са регистрирани 40 случая на Остри респираторни заболявания и Грип, т.е. обща заболяемост 50,36 на 10 000 души срещу 63 или обща заболяемост 79,32 на 10 000 души за предходната седмица, съобщават от регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве.. Регистрираните случаи на остри заразни болести са 23 , срещу 18 за предходната седмица: Регистрираните случаи на Ентероколит са 13 срещу 8 за предходната седмица.Всички заболели се лекуват стационарно в Детско и Инфекциозно отделения на МБАЛ "Р. Ангелова", гр. Перник. За миналата седмица са регистрирани 10 случая на Варицела срещу толкова за предходната седмица. Заболелите се лекуват амбулаторно от личните си лекари. През седмицата не са регистрирани случаи на трансмисивни инфекции. През периода от 22.02.2010 г. до 26.02.2010 г. служителите на отдел КХОХ извършиха 28 проверки в обекти за търговия с храни; 4 проверки на обекти за производство на храни и 50 проверки по регистрация на обекти за търговия с храни.Издадени са 10 предписания, във връзка с регистрация на обекти за търговия с храни. Съставени са 1 акта на лице, работещо без да са извършило задължителни периодични медицински прегледи. За същият период служителите в отдел КНОС извършиха 29 систематични проверки на обекти с обществено предназначение; 1 проверка по регистрация на обект с обществено предназначение; 17 проверки на МПС и 31 проверки за наличие на опасни стоки, открити на територията на Европейският съюз по системата RAPEX. Издадено е едно предписание, във връзка с Наредба №27 за здравните изисквания към дрехите втора употреба .Съставен е 1 акт за административно нарушение на лице, във връзка с чл. 56 от Закона за здравето.
Във връзка с постоянния и периодичен мониторинг на водите са взети 12 проби води от водоизточници на територията на област Перник.
Издадени са 17 заповеди за заличаване на обекти за търговия с храни и 2 заповеди за заличаване на обекти с обществено предназначение, по искане на лицата извършващи дейност в тях.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система