Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 05.11.2002 г.
КАТ пак прави акция “Светлина”
319 трайно безработни получават работа
Социалната майчица
КАТ пак прави акция “Светлина”
Яна ТОДОРОВА
   Във връзка с увеличението на тъмната част на денонощието от вчера в цялата страна стартира акция “Светлина”, съобщи началникът на “Пътен контрол” към КАТ - Перник подп. Евтим Стойчев. Целта на мероприятието е да се провери състоянието на светлините и техническата изправност на моторните превозни средства. Целта е още да бъде събрана и представена информация на пешеходците за рисковете на платната за движение във вечерните и сутрешните часове, когато все още не е светло. Ще се осъществяа и контрол върху общините и службите, задължени да поддържат пътищата и маркировките. Ще бъде осъществен засилен контрол за изправността на возилата. Щателно ще се проверяват светлините, системата за чистачките на предните стъкла и фаровете. От КАТ имат идея да влязат във връзка с техническите пунктове на СБА за организиране на безплатна регулация на фаровете и за даване на техническа консултация на шофьорите. Предстои с представители на общините да бъде извършен преглед на хоризонталната и вертикалната сигнализация на пътните платна, както и да се направят предписания, където това е необходимо. Районните инспектори с представители на кметствата ще извършат по населените места преглед на колите с животинска тяга и на селскостопанската техника. Вече е започнало поставянето на маркировката. До края на месеца се очаква хоризонталните означения да бъдат направени по пътя към Стрезимировци и на главен път Е-79. Изключително важно е автомобилите да имат подходящи гуми, казаха от КАТ. Износените гуми са фатална предпоставка за тежки катастрофи. Затова при наличие на некачествени гуми водачите ще бъдат глобявани, заканиха се от КАТ.
През есенно-зимния период пътнотранспортните произшествия се увеличават почти двойно. Най-уязвими са пешеходците, които пресичат неправилно. Рискът нараства и ако мястото е неосветено, а пешеходецът е облечен в тъмни дрехи. Всеки участник в уличното движение трябва да знае, че пешеходецът пръв забелязва идващия автомобил. Шофьорът вижда стоящия на платното човек доста по-късно, а понякога дори и в последния момент.
Два патрула на КАТ ще извършват проверките през деня. Единият ще стои в централната градска част, а другият - на главен път Е-79. Вечерно време на улицата ще излиза целият униформен състав на сектора. Ще им помагат и районните инспектори по места. От полицията завявиха, че работата им през първата седмица ще има повече превантивен характер. През втората седмица ще се налагат и санкции.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система