Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.05.2010 г.
Перничанин влиза в затвора, нарушил условията за пробация
МВР даде съвети срещу инциденти с абитуриенти
Сезонно намаление
апропо
Идват пари за театъра
Самет Ашимов се разделя с перничани кръг преди края
Перничанин влиза в затвора, нарушил условията за пробация
Любомира ПЕЛОВА
   61-годишният Тольо Пенчев е зад решетките за шести път
61-годишен перничанин влиза в затвора заради нарушени условия на пробационна присъда.
Наказанието на Тольо Василев Пенчев е било наложено от Софийски съд със споразумение на 21 ноември 2008 г.и е влязло в сила на 16 февруари 2009 г. за упражняване на професия без правоспособност за нея. Поради промяна на адреса на 18 май м.г. Пенчев се е явил в Пробационната служба в Перник, но след това забравил да се явява на срещите с пробационен служител. На 23 септември Тольо е задържан на КПП Кулата при опит да напусне страната.
Пернишкият окръжен съд замени неизтърпяната част от наказанието „пробация” с пробационни мерки – „задължителна регистрация по настоящ адрес” и „задължителни пробационни срещи с пробационен служител” в размер на 4 месеца и 16 дни на 61-годишния Тольо Пенчев. Той получи ефективна присъда от 2 месеца и 8 дни лишаване от свобода при първоначален строг ражим на изтърпяване в затвор, която веднага е влязла в сила и е приведена в изпълнение.
Съдът не уважи предложението на Пробационния съвет Перник за замяна на „пробация” на Тольо Пенчев с наказание „лишаване от свобода” в частта му касаеща пробационната мярка включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие, наложена на осъдения със споразумението, утвърдено от Софийския районен съд.
Пернишкият окръжен съд не е взел под внимание представените от Тольо 5 медицински направления и изявлението му, че е бил болен както и че има 6 деца и внуци, за които трябва да полага грижи.
Тольо е осъждан многократно, като е изтърпявал пет наказания „лишаване от свобода”. Последният път той е бил в затвора от 25 май 2004 г. до 25 август 2005 г. Лежал е в затвора два пъти за разпространение на наркотици. Едната присъда е от 4 години, а другата – от 11 месеца. Преди това три пъти е бил зад решетките за различни срокове за извършени кражби.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система