Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.06.2010 г.
Губернаторът и млади социалисти обсъждаха военните паметници
Много усмивки и радост съпътстваха 1-юни в Перник
Вой на сирени
апропо
Темида призна за невинен ексшеф на пернишкото „ВиК”
Клуб “Давид” пак спечели първо място
Губернаторът и млади социалисти обсъждаха военните паметници
Любомира ПЕЛОВА
   

Областният управител им благодари за активната гражданска позиция

Областният управител Иво Петров се срещна с областния координатор на Младежкото обединение на БСП в Перник Венера Стоянова и Кирил Кирилов - представител на организацията. Губернаторът отправи покана към представителите на пернишката младежката организация на БСП, за да дискутират състоянието на военните паметници в област Перник.
Губернаторът благодари на младежите за активната гражданска позиция и за проявената загриженост за историческото минало на областта ни. Той им обясни, че разглеждайки документацията за извършената работа на областната комисия „Военни паметници”, е установил, че информацията за броя и състоянието на военните паметници е подадена непълно от съответните общини.
Като председател на тази комисия, областният управител подготвя заседание, на което от общините ще бъде поискана подробна и актуална информация за намиращите се на техните територии паметници. По предложение на губернатора актуализираният регистър на военните паметници ще бъде качен на интернет – страницата на областна администрация и ще бъде обществено достъпен. „ Законът не ни задължава да го публикуваме, но ние държим обществеността да бъде информирана за работата ни и за конкретните решения, които вземаме”, сподели с младежите Иво Петров.
Той заяви, че в своите доклади представителите на общините не са поискали никакво финансиране за военните паметници, поради което такива средства не са били предвидени.
В момента се подготвя и актуализация в състава на областната комисия, тъй като директорът на РИМ – Перник Симеон Мильов вече не изпълнява тази длъжност.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система