Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 09.08.2010 г.
Камарата на архитектите и пернишкия университет с договор си сътрудничат
БСП депутат осигури пари за самодейците от земенско село
Зам.министри направиха внезапна проверка на автомагистрала „Люлин”
Внезапни работи
апропо
"Миньор" с нов химн
Камарата на архитектите и пернишкия университет с договор си сътрудничат
Любомира ПЕЛОВА
   
Споразумението бе ратифицирано миналата седмица

Камарата на архитектите и Европейския политехнически университет в Перник ще си стърдуничество на база подипсан вече договор миналата седмица, съобщиха от учебното заведение.
“Образованието в тази специалност ще се провежда под методическото и организационно ръководство на Международната академия по архитектура. Студентите ще получат знания, който ще са съобразени с най-добрите световни практики, образци и постижения”, поясниха от университета.
В договора са набелязани редица конкретни мерки и задължения на страните по активното сътрудничество. Очаква се представител на архитектурната камара да вземе участие в Академичния съвет на висшето учебно заведение.
През учебната 2010-2011 г. в новия университет ще учат около 350 души. Кандидатите за висше образование ще могат да избират между специалностите информатика, телекомуникации, компютърни науки, строителство и архитектура. 2/3 от студентите ще се обучават на английски език. По време на кандидат-студентска кампания пернишкият университет набира кадри по документи, които може да се подават и по електронен път. Приемен изпит ще полагат само желаещите да учат архитектура.
„Усилията ни за набиране на кандидати ще бъдат насочени не само към България, но и към държавите от бившия СССР, Турция, Сърбия и Македония. За това ще ни е нужно съдействие за облекчаване на визовия режим за студентите от тези страни. В университета ще има поне 10 виетнамски студенти, както и нигерийци. Един от министрите на Нигерия е учил в България. Провеждаме срещи и с посланици на арабските страни“, поясниха от висшето учебно заведение.
Преподавателите във ВУЗ-а са учени с научно признание и предприемачески умения, притежават широк спектър от „преносими“ знания и ключови компетентност, твърдят от ръководството. Лекторите ще обучават и изпитват студентите по най-новите университетски технологии. Те ще предоставят в електронен формат своите лекции, презентации, тестове и учебни пособия. Освен това те ще контактуват със студентите и online.
30 академици, професори и доценти са вписани като преподаватели в Пернишкия университет. От тях 7 са чуждестранните лектори. Сред педагозите са и семейство български емигранти в САЩ. Те преподавали математика в Кентъки. Освен тях интерес към новото учебно заведение проявявал и ядрен физик, работил в НАСА.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система