Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 28.10.2010 г.
Децата на Перник рисуват благотворително за деца
Запушени от листа шахти превърнаха Перник във Венеция
Сградата на общината в Радомир била по-хубава от президентството
Пернишки фирми чакат две години пари за свършена работа
БМВ вчера едва не се заби в сградата на президентството
Децата на Перник рисуват благотворително за деца
Александра ИЛИЕВА
   
Експозицията бе открита в Народното събрание

Благотворителна изложба под надслов „Децата на Перник рисуват” с творби живопис, мозайка, икони и стенописи организира школа „Нюанси” , съвместно с читалище „Искра” от кв. „Изток”. Символично в навечерието на Деня на будителите председателят на читалищното настоятелство Мария Бадева и ръководителят на школата Лора Дидова са избрали този ден за откриване на изложбата. Друг повод е честване 50-годишнината от създаване на читалището и не на последно място по значение представяне таланта на пернишките деца от школата.
Тя е създадена през 2002 година и в нея към момента се обучават 17 деца на възраст от 5 до 15 години. По важното по думите на ръководител, че децата са осъзналите своята роля и с даряване творбите си искат да помогнат на своите болни връстници.
Изложбата е експонирана в „Клуба на народния представител” и бе открита от предсадетят на парламента Цецка Цачева. Средствата от продадените творби ще се преведат по сметка на „Асоциация муковисцидоза- България”, чийто представил присъстваше на събитието.
Идеята е подкрепена и се реализира със съдействието на народния представител от Коалиция за България Ангел Найденов. Той до момента е внесъл редица питания до здравното министерство по повод осигуряване средства за лечение на болните и осигуряване на животоспасяващи медикаменти. Към момента хората попадащи в рисковата група получават ограничен достъп до необходимите медикаменти и не са обезпечени с медицинско оборудване. Грижата за пациентите е предоставена изцяло в ръцете на семействата вкъщи без подходящото медицинско наблюдение, ръководство и надзор.Няма определена клинична пътека за муковисцидоза.
В качеството си народен представител Найденов нееднократно е подпомагал финансово 3-те страдащи от рядката болест деца от Перник. Заставайки зад идеята за благотворителната изложба, народният избраник отправя апел за помощ и съдействие към властимащите и своите колеги в Народното събрание и подчертава сериозността на проблема. По думите му обществото и институциите сме тези, които могат да върнат усмивките на тези- нашите деца и да направим живота им пъстър като багрите искрящи от детските рисунки.
За броени минути след откриване на изложбата бяха закупени няколко картини и икони, а Ангел Найденов получи като подарък натюрморта на младия художник Денис Живков, картината избрана като тема за поканите на изложбата. Експонатите ще красят клуба на народния представител до 5-ти ноември в очакване да бъдат закупени за каузата.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система