Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.11.2010 г.
Касиерка „олекна” с близо 16 хилядарки посред бял ден
Касиерка „олекна” с близо 16 хилядарки посред бял ден
Любомира ПЕЛОВА
   

Два грабежа за два часа са извършени в центъра на Перник

Два грабежа са извършени в центъра на Перник в разстояние само на два часа. Пострадали са представителки на нежния пол, които са носили в себе си големи суми пари.
Двете нападения си приличат по стила на престъпниците. Върху жените е упражнена сила, реакцията им е скована от изсипали се заплахи за живота им.
Първото нападение е разкрито почти моментално, след като полицаите веднага след подаване на сигнала блокирали мястото на престъплението и успели не само да разкрият самоличността на единия от наглите апаши, но и да му щракнат белезниците и да го вкарат в ареста на Областната дирекция на полицията за 24 часа. Автор на грабежа, извършен около 19 часа в петък, близо до жилищен блок „Колош” на улица „Петко Каравелов”, в самия център на Перник, е З1- годишният Красимир Павлов. Той нападнал 21-годишна жена и успял да й отнеме чантата, в която младата перничанка носела 962 лв. Задържаният бабаит се оказал добър познайник на служителите на реда и с други подобни „изяви”.
Все още обаче се издирва извършителят на другия грабеж, който бил извършен два часа по-рано, пак същия ден и в същия район, с идентичен „почерк”. При него „ударът” е бил сериозен - нападнатата и обрана 45- годишна М.Г. е носела в себе си 15 664 лева. Жената работела като касиерка в местна фирма и парите представлявали оборота, който трябвало да бъде внесен в банка.
Полицията не изключва връзка между двата грабежа, заради еднаквия стил на действие на престъпниците. Те не са първите в този район на града. Тук жертви на нападения от началото на годината станаха няколко жени на различна възраст. При всички тях са прилагани сила и заплахи. В края на миналата година двама души издебнаха местна бизнес дама на път към дома й. Пред входа именно на блок „Колош” те започнали да я дърпат и след като я напръскали с упойващо вещество, отмъкнали чантата й с документи, две мобилки и неустановена крупна сума пари.
В почивните дни криминалистите са работил почти денонощно, разпитани са били десетки представители на пернишкия ъндърграунд, но засега резултати по крупната кражба няма.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система