Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 01.12.2010 г.
Подценихме информацията за учаническата стачка
Ръгаха с нож и биха шофьор на тролей, потрошиха и возилото
Много красота, грация и еуфория бяха част от фестивала в Банско
Беленепад
апропо
Един ден в Младежкия дом
Подценихме информацията за учаническата стачка
Виктория СТАНКОВА
   

Всички знаехме за стачката, която обсъждаха учениците във фейсбук, но за съжаление подценихме информацията” – това заявиха директорите на средни училища в областта, които бяха потресени от постъпките на техните възпитаници. Те бяха свикани на среща с областния управител Иво Петров по повод протестите на учениците за кратката коледна ваканция.
На срещата присъства още заместник -областният управител Георги Шаралачки, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Ваня Коконова, представител на ОД МВР-Перник, инспекторПламен Асенов от Детска педагогическа стая и ученици. „Ще организираме още утре среща с учениците, за да чуем техните желания и аргументи”, заяви Самуил Шейнин - директор на Професионалната гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов” и председател на Съюза на работодателите в средното образование. Той апелира към всички институции да съдействат, защото образователната система не е в състояние да се справи с проблемите в училище.
„Днес една част от протестиращите ученици бяха задържани от полицията, тъй като имаха доста агресивно и арогантно поведение. За съжаление обаче техните родители не знаеха къде са. По-голяма част е трябвало да бъдат вторасмяна”, сподели инспектор Пламен Асенов.
Областният управител Иво Петров и началникът на РИО Перник Ваня Коконова призоваха директорите на училищата да проведат диалог с учениците си. В специални часове да им бъде обяснено как цивилизовано могат да отстояват своята позиция.
Учениците, участващи в срещата, също казаха, че не са разговаряли с учителите си за ваканцията. Те не осъзнали, че само с един ден е скъсена почивката им по Коледа.
Директорът на Езиковата гимназия „Симеон Радев” Теменужка Аначкова пък е преговаряла със своите възпитаници и след това е потърсила съдействие от органите на Второ РУП, за да не излизат извън училище.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система