Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.12.2010 г.
Радомирци не одобряват новите промили за такса „битови отпадъци”
Испанка ще преподава езика на Сервантес в Езиковата
ДО КЪСНО ВЧЕРА ОТГОВОРНИТЕ ПЪТНИ ВЛАСТИ ГЛЕДАХА НА КАФЕ и хвърляха боб, та белки
Фондация се бори за правата на децата аутисти в Перник
Падналият сняг вчеря затрудни движението по пътищата
Калининиработи
Перник отбелязва 240 г. от рождението на Лудвиг ван Бетовен с концерт
Радомирци не одобряват новите промили за такса „битови отпадъци”
Любомира ПЕЛОВА
   Кметът предлага същия размер на налога като през 2010 година
Обществено обсъждане за размера на такса битови отпадъци за 2011 година се проведе в Радомир. Кметът Красимир Борисов представи пред гражданите на Радомир своето предложение за размера на такса битови отпадъци за 2011г., което е внесъл в в местния минипарламент. И за догодина той е със същия размер като приетия за 2010 година. Отново предложението на общината е 4 промила върху данъчната им оценка за жилищни, нежилищни, вилни и незастроени имоти на граждани, както и за жилищни имоти на предприятия на територията на град Радомир, 6 промила върху данъчната оценка за жилищни, нежилищни, вилни и незастроени имоти на граждани, както и за жилищни имоти на предприятия на територията извън града и 10 промила върху данъчната оценка за промила върху данъчната им оценка за нежилищни имоти на предприятия на територията
Фирми и граждани вече две години оспорват в съда решенията на Общинския съвет за 2009 и 2010 г. за високите според тях промили. Окончателно жалващите се спечелиха делата за 2009 г. и едва преди две-три седмици преработеният софтуер бе качен на компютрите на данъчната служба за събиране на налога за 2009 г., който е в размер еднакъв с 2008 г. На първа инстанция фирми и граждани спечелиха делото в административния съд, но Общинският съвет го обжалва на по-горна инстанция.
Участниците в обсъждането граждани, представители на бизнеса, кметове и кметски наместници и общински съветници, буквално бомбардираха кмета Борисов с въпроси и изразиха несъгласие с предложението. Преобладаващи бяха мненията за честотата на извозването на боклука, защо се плаща такса смет в имоти, които не са застроени, както и в такива, които не са обитаеми и за които гражданите са подали в законовият срок съответните декларации . Направени бяха множество предложения във връзка с таксата смет, едно от тях бе тя да се заплаща върху количеството отпадъци, което е първият компонент съгласно чл.66 от ЗМДТ, а не върху данъчната оценка на имота.
Кметът Борисов обеща пред присъстващите, че направените предложения ще бъдат обсъдени от ръководството на общината.
Предстои предложенията, направени на общественото обсъждане да се разгледат на заседания на постоянните комисии в Общинския съвет, като окончателно решение за размера на такса смет ще бъде взето на 28 декември, когато Общинският съвет в Радомир ще заседава за последно през тази година.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система