Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 20.12.2010 г.
Премиерът откри официално пътен възел „Църква” от АМ”Люлин”
ОБЯСНЕНИЕТО ЗАЩО ОТКРИХА ПЪТНИЯ ВЪЗЕЛ ПРИ ЦЪРКВА
Като куче в каруца!
Айфелова кула грейна с хиляди светлини в Църква
В Перник ученици вече няма да пафкат в заведенията
С около 13 000 дка по-малко са засетите площи с пшеница тази година
„Миньор” сензационно изгони капитана си Иво Иванов
Премиерът откри официално пътен възел „Църква” от АМ”Люлин”
Силвия ГРИГОРОВА
   2000 човека работили да наваксат изоставеното
След като на 17 декември шефът на Агенция „Пътна инфраструктура”- Божидар Йотов инспектира пътен възел „Църква” от автомагистрала „Люлин” , в събота премиерът Бойко Борисов, министъра на благоустройството и регионалното развитие Росен Плевнелиев откриха официално с баница и вино пътния възел. На откриването присъстваха и областният управител на Перник Иво Петров, шефът на турския консорциум „Мапа Дженгиз”, който строи аутобана- Тургут Аксакал. Той информира министър-председателя за хода на строителните работи по магистралата като го убеди, че се спазва графикът, който е представен на Агенция „Пътна инфраструктура” и гарантира, че крайният срок ще бъде спазен. Той увери, че до края на първата седмица на януари ще бъдат готови някои основни довършителни работи по магистралата. Това ще позволи към 10 януари 2011 г магистрата да бъде пусната пробно и до края на април да бъдат доизкусурявани някои неща и отстранявани евентуално появили се дефекти. През май АМ”Люлин” ще има бъде напълно готова, за да й бъдат издадени необходимите документи.
Строителният министър Росен Плевнелиев информира, че 2000 човека са работили непрекъснато на тази автомагистрала, за да наваксат изоставането. До момента са извършени строително-монтажни работи на обща стойност 174 млн. евро от общо 185 млн. евро. „Практически всички структурни работи по магистралата са готови и сме в график. Това което е много важно е, че нито един лев България няма да изгуби от полагащите й се за изграждането на тази магистрала. Ние сме изпълнили и собствените си ангажименти за бързо разплащане. Държавата е платила до сега 32 млн. евро още 142 млн. евро са усвоени по линия на меморандума на програма ИСПА, така че нито 1 евро няма да изгубим”, заяви министър Плевнелиев.
Бойко Борисов подчерта, че както изпълнителите на обекта, така и правителството е изпълнило обещанието си за зимния сезон да бъде отпушен пътят от София за Благоевград. ”До нова година ще пуснем и естакадата, която вече е асфалтирана и остава само да й бъдат монтирани мантинелите. До към 10 януари магистрала „Люлин” ще бъде готова и ще я пуснем пробно. Паралелно с това ще се вървят довършителните работи по тунелите и каквото е останало още. Със затоплянето на времето ще се преасфалтира, където е нужно и ще се доизкусури всичко, за което ще се наложи да спрем магистралата за няколко дни и тогава ще издадем и строителните разрешения. Питахме в Европа и там ни отговориха, че такава била практиката и там- пробно да се пусне път, за да се види къде има някакъв недостатък и да се отстрани. Важното е, че удържахме и спазихме сроковете, така че страната да не загуби европейски пари”, заяви премиерът. Пред журналистите той подчерта още, че при последното му посещение в Брюксел му показали доноси, дошли от България, за да спре строителството на магистрала „Тракия”. „Надявам се тези дни цялата апликационна форма и финансирането да бъдат на бюрото на президента на ЕС- Барозу. Очакваме тази седмица да бъде подписано финансирането за „Тракия”. Надяваме се май да започнем първите два лота и от АМ”Струма”. Очакваме на 15 януари 2011г у нас да дойде президентът на Европейската инвестиционна банка, с който се надявам да постигнем договореност за кофинансирането на магистралата. Договорили сме се да ни бъдат осигурени и експерти, които да следят за строителството й, за да не стане пак да закъсняваме с години и после да наваксваме”, заяви Бойко Борисов.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система