Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.02.2011 г.
Десет дни срок за новия шеф на полицията „да влезе в час”
Новият шеф на полицията с корен от Радомирско
Над 100 000 жени станали жертва на сексуално насилие
Предоговорят осигурителните прагове за медицински кадри
"Чорни" изпусна "Виктория волей" за купата
апропо
Да не стане като в Египет?
Десет дни срок за новия шеф на полицията „да влезе в час”
Любомира ПЕЛОВА
   
Работете съвместно със столичните колеги, съветва министър Цветанов

Нужно е да се повиши ефективността в битката с престъпността в региона, заяви вчера вътрешният министър Цветан Цветанов, представяйки новия директор на ОД на МВР в Перник Валентин Димитров. Той е петият полицейски шеф – пришълец след Христо Йоданов, Тодор Илиев, Димитър Шереметев и Диян Нанов, който сяда на горещия стол.
Комисар Димитров досега е бил началник на „Охранителна полиция” на Областната дирекция на полицията в София и е с богат опит, похвали своя човек министър Цветанов и уточни, че борбата с тежката организирана престъпност ще е негов приоритет. „Поставил съм му задача в рамките на една седмица – максимум десет дни да ни представи неговото мнение за оперативната обстановка, за реално свършената от екипа на дирекцията работа досега, план на новите мероприятия и поставянето на цели, отговарящи на изискванията на ръководството на МВР”, каза Цветан Цветанов. „За нас е недопустимо да се отчита като сериозен успех залавянето на 22 мастербокса цигари в началото на годината, а всъщност да знаем, че внесени контрабандни цигари се предлагат масово в мрежата на цял Перник. Нужно е да се прегледат всички оперативни дела, да се види дали е приведен в известност контингента, както бе разпоредено в предишни указания от министерството, какви са мерките, които са предприети и резултатите през последните месеци , за да може новия директор не само да си направи равносметка, но и да планира бъдещата си работа така, че тя е ефективна”, каза още министър Цветанов.
Като човек с опит в охранителната дейност, новия шеф по препоръка на вътрешния министър ще трябва бързо да създаде необходимата организация за гарантиране на обществения ред и сигурността на гражданите в Перник и региона, заяви Цветан Цветанов.
Новият шеф на полицията ще трябва веднага да направи и работни срещи с кметовете на общините от областта, за да се чуят проблемите и да има обратна връзка от местната власт за мерките и нещата, които трябва да бъдат планирани.
Вътрешният министър заяви, че е изключително важно областните дирекции да работят съвместно и да водят заедно битката с престъпността, за да бъде тя успешна. Перник е входът към столицата на България и затова в интерес на гражданите и на двата региона е пернишката дирекция да работи добре със СДВР и Областната дирекция на МВР – София. Спалнята на криминалния контингент е Перник, твърдят столичните служители на реда, затова симбиозата, единодействието между трите дирекции толкова важна, заяви вътрешният министър. Подобна е картината и по отношение на взаимодействието между криминалистите от Перник, Благоевград и Кюстендил, заяви вътрешният министър. Това е единствено верният път за предотвратяване на тежки престъпления, за разкриване на извършителите, каза Цветанов. И даде пример като за добра съвместна работа усилията, които полагат три областни дирекции за разкриване на убиеца на бизнесмена от Павликени.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система