Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.02.2003 г.
Полицията разгони земеделски протест
Система с едно неизвестно
Полицията в Радомир задържа блудник
Катастрофите стават повече, убитите на пътя по-малко
Полицията разгони земеделски протест
Ефтика ГЕОРГИЕВА
   40-годишният земеделец Венци Иванов от с.Богданов дол бе задържан за около час от полицията по време на протеста на земеделците вчера. Протестиращите заявиха, че няма да напуснат мястото, докато той не бъде освободен от полицията. Задържаният бе освободен след като от полицията са му съставили протокол и акт за нарушение на реда. Той бе задържн след като премина през кордона от полицаи с плакат, на който пишеше: “Спасение на земеделието, възмездие за управляващите”.
Протестът на Национално сдружение БЗНС, чиято цел бе блокиране на пътя при с.Драгичево не се състоя, тъй като кметът на Община Перник е издал заповед за прекратяване на нерегламентирано мероприятие на Е-79. Според зам.-председателя на Национално сдружение БЗНС А.Железчев законите са спазени и за протестът са уведомени министър-председателят и министърът на вътрешните работи и не е било необходимо да се иска разрешение на местно ниво.
Протестиращите земеделци се оплакаха, че камиони и селскостопански машини изобщо не са допуснати от органите на реда до мястото на протеста. Според тях това е една от причините полицаите да бъдат повече от протестиращите. Земеделските производители не можаха да блокират пътя заради кметската заповед. Тяхната цел бе с едночасова блокада да накарат управляващите да обърнат внимание на проблемите им. Национални производители казаха, че не могат вече да хранят с мляко кучетата си, защото не им го изкупуват, а в същото време да се внасят контрабандни количества сухо мляко отвън.
“Ядем боклуци отвън, не си ядем нашето си производство”, казва недоволен млекопроизводител. Друг допълва:”В тая държава трябва да си мафиоз за да печелиш. Иначе не става!”, трети иска да дойде царя и да каже къде са 5000 лв., които обещаваше. Протестиращите носеха знамена и плакати, на които пишеше: “Спрете геноцида над българското земеделие”, “Ще сложим край на парадокса млякото да е по-евтино от водата”, “Не даваме българското земеделие на турски чорбаджии” и др. Нямаше представител на властта, който да ги прочете. С оглед вчерашното развитие на протестните действия засега не е ясно ще има ли втори протест на 19 февруари, както бе обявено от Национално сдружение БЗНС.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система