Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 09.05.2003 г.
Кметове ритат срещу заповед на Дикме
2300 метра жица свиха край Дрен
Пловдивчанка пипна марсилска треска след гостуване в Перник
Лекари пишат молби за Ирак
Кметове ритат срещу заповед на Дикме
Ефтика ГЕОРГИЕВА
   Кметовете на селата Рударци, Кладница, Драгичево, Голямо Бучино, Боснек и Чуйпетлово протестират срещу закриването на Общинска служба по земеделие и гори - Драгичево. Според кметовете това ще затрудни обслужването на населението и ще обжалват това решение пред министъра. В заповед на Министерството на земеделието и горите, издадена на 18.03.2003 г. и подписана от Мехмед Дикме, пише, че се прекратява Общинската служба по земеделие и гори със седалище в с.Драгичево и дейността и преминава към Общинската служба по земеделие и гори в Перник. Помещенията се запазват за съхранение на архива и с цел създаване на условия за обслужване на гражданите, пише още в заповедта. Определят се числеността на персонала с длъжностно разписание на Министерството на земеделието и горите и се възлага на директорите на съответните Областни дирекции “Земеделие и гори” да назначат комисии, които да извършат процедурите по приемане и предаване на архива, на всички материали и техническото оборудване на общинските служби, чиято дейност се прекратява.
Директорът на Областната дирекция “Земеделие и гори” Радослав Радославов нарече кметския протест “предизборен популизъм” и е категоричен, че закриването на службата в Драгичево по никакъв начин не накърнява интересите на гражданите и обслужването им по въпросите със земята. Такъв е законът и той трябва да се спазва ,казва Р.Радославов, и не може в една община да има две общински комисии, както не може да има и двама кметове едновременно.
Кметът на с.Рударци Симеон Павлов контрира, че в една община може и да няма двама кметове, но кметовете обикновено имат няколко заместници. Кметският протест срещу закриването на Общинската служба по земеделие и гори със седалище в село Драгичево ще продължи, категоричен е с.Павлов.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система