Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 29.08.2003 г.
Транспортните неуредици ще излязат извън контрол
Транспортните неуредици ще излязат извън контрол
Яна МЕТОДИЕВА
   Съвсем очаквано публикацията за анархията в транспорта от вчерашния брой предизвика реакции сред някои от цитираните в нея лица.В редакцията на в.”Съперник” пристигна ръководителят на фирма “Бус-Перник” Магдалена Милтенова и изказа своето мнение по въпроса свързан с транспортните неуредици в града ни, които според нея съществуват още от 1997 г. Основният проблем обаче, бил в това, че контролните органи съвсем са забравили за нерегламентираните превозвачи, които са истинският проблем.
Според г-жа Милтенова малките микробуси и леки коли, които возят “на цената на билета” създават невероятен хаос по вътрешноградската мрежа, и това положение през последната година почти излизало от контрол.
Масово не се спазват разписанията по линията Перник-Бучински път. оттам минават автобуси за Рударци, Кладница, номер 17, 20 и какви ли не микрорейсчета. Ако приемем, че най-големият проблем са видоизменените регламентирани превози, тогава как ще се справи Общината с нерегламентираните, които са на всеки 5 минути. Положението до такава степен се е влошило, че де що има автомобил е излязло по трасето, жалва се представителката на “Бус-Перник”. Според нея на никое уважаващо себе си дружество политиката не му е да сваля табелите и да забравя за всякаква етика, но явно нещата отиват натам, защото вече на глава от населението се падат по три превоза на час. Милтенова е категорична, че всеки иска удобен превоз, но “съревнованието” по спирките едва ли било най-добрият начин да се постигне. “Все пак за хората е опасно да се качват при всеки, който им предлага услугите. Водачите не минават на психотест и са опасни”, твърди Милтенова. Загубите за легитимните фирми са сериозни, а според ръководителката на транспортната фирма, търпят загуби от 50% на ден сравнено с миналата година.
Всички фирми, които плащат на държавата данъци, застраховки /от по 500 лв. само за един автобус/ и средства за поддръжка на колите си негодуват. И въпреки че се броят нещата в Пернишкия транспорт да се оправят, смятат, че рано или късно ситуацията ще излезе извън контрол. Не е ли по логично и ние да влезем в анархията и защо да храним на наш гръб нелегалните, питат се голяма част от редовните превозвачи в града.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система