Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 01.09.2003 г.
Миньорите празнуваха за стотен път
Нови идеи замислят в болницата
Бирената фиеста започна
Миньорите празнуваха за стотен път
Вера ЙОРДАНОВА
   В събота пернишките миньори отпразнуваха тържествено за стотен път своя професионален празник - Деня на миньора. Тази година тържеството започна с молебен за здраве в черквата “Св.Иван Рилски”. Празникът откри изпълнителният директор на “Мини открит въгледобив” - инж.Петър Теофилов, който пожела да има работа в Мината още петдесет години. Миньорите бяха приветствани лично от Министъра на енергетиката и енергийните ресурси - Милко Ковачев. Той им благодари за нелекия и отговорен труд, който полагат за развитието на района и на енергетиката на страната. Министърът припомни, че от Перник и пернишките мини преди повече от 100 години е тръгнало енергийното развитие на България. Да поздравят миньорите бяха дошли още: депутатът от НДСВ Явор Милушев, зам.областните управители - Иван Иванов и Методи Петров, председателят на Общинския съвет - Юри Драганов, кметът на Перник Андрей Андреев, зам.-председателят на КНСБ - Валентин Никифоров, вицепрезидентът на КТ”Подкрепа” Димитър Манолов, Камен Лечев от асоциация “Демократични синдикати”, директори на предприятия и фирми от града.
В чест на празника ръководството на “Мини открит въгледобив” награди за високи качествени показатели на готовата продукция колектива на смяна “А” от обогатителен цех с ръководител Димитър Аксентиев. За най-добри резултати по добив и качество на въглища бяха наградени бригадата на багер 1017 с бригадир Борислав Трайков и бригадата на хидравличен багер -1 с бригадир Мирослав Исаев. За постигнати добри резултати по извършване на откривна дейност бяха отличени бригадата на багер -1161 с бригадир Божидар Иванов, бригадата на багер -1233 с бригадир Пламен Живков и бригадата на багер -1069 с бригадир Емил Дойчинов, работила при тежки минно-геоложки условия. За високи резултати при обслужване на откривните работи и висока степен на безаварийност бяха наградени Ценко Михайлов - отговорник на булдозер -1 и Венцислав Мануилов - отговорник на булдозер “Либхер”. Награден бе и колективът на ремонтна група от звено “ПВЛР”, извършила срочен и качествен ремонт на сондажни машини с ръководител Божидар Иванов.
Празникът продължи с тържествен концерт на естрадата в Градския парк. За доброто настроение на всички се погрижиха танцов състав от София, Буфобуболечките, изпълнители от Дома на миньора и естрадната певица Кристина Димитрова.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система