Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.03.2002 г.
Нов успех на джудистката Полина Иванова
Вдигат купоните в “Стомана Индъстри”
Бомба пак плащи Единайсетото
Парното остава засега
Премиера бележи Деня на театъра
Нов успех на джудистката Полина Иванова
Зоя ИВАНОВА
   Състезателката на пернишкия джудо клуб “НИПОН МСВ” Полина Иванова спечели два бронзови медала на завършилото в неделя държавно лично първенство за мъже и жени по джудо. Това е пореден успех за състезателката, която от началото на годината няма състезание в което да не е взела медал. Тази година Полина прави дебют при жените и там има две трети места.
Около 20 състезатели от пернишкия клуб взеха участие в държавното първенство, което според участници е било най-силното досега. В мъжката конкуренция, която излъчи победителите си в събота от НИПОН МСВ най-добре се представиха Румен Сотиров, който в кат. до 73 кг. за малко не успя да вземе медал, след три победи записа загуба. В неговата категория имаше 38 участника.
Цоньо Мазников и Ивайло Темелков - и двамата в кат. до 90 кг. се класираха сред 12-те най-добри в страната.
Много интересна и оспорвана беше битката при жените. Юлия Милчева и Цонка Костадинова се класираха на седмо място в кат. до 52 кг. Галина Венева е седма при 70 килограмовите.
В битката до бронза при жените Полина Иванова записа победи над състезателки от Илинден, Локомотив, Троян и бившата състезателка на НИПОН МСВ и настояща на “Кракра” Златка Димчева. Единствената загуба на Полина беше от състезателката на ЦСКА Заборина, която стана и шампионка в тази категория. Всички победи на пернишката девойка бяха с ипон. В кат. до 63 кг. заявка за участие имаше от 17 състезателки.
Треньорския щаб на пернишкия клуб реши да пусне Полина и в абсолютна категория, въпреки че там по правило участват състезателки над 100 кг. Интересно за пернишкото участие в абсолютната категория е, че нашата състезателка с нейните 58 килограма излезе срещу 120 килограмовата представителка на Кнежа,която беше дисквалифицирана заради пасивност...
В абсолютната категория участваха 25 състезателки. Изпълнителният директор на клуба Светослав Велчев сподели пред репортер на “Съперник”, че решението да се пусне Полина и в абсолютната категория не е било пресилено. В края на тази седмица ще се проведе държавното първенство за девойки до 18 годишна възраст по самбо, и всяка среща в повече за Полина може да й е от полза. Амбициите са нашето момиче не само да спечели първото място в държавното лично първенство по самбо, но и да намери титулярно място в националния отбор за предстоящото европейско първенство. Шансове за първия ни отбор по самбо имат още две състезателки от НИПОН МСВ.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система