Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 18.05.2004 г.
Белгийци хвърлят око на Открития въгледобив и “Топлофикация”
Тръгна делото срещу подпалвача от Твърди ливади
Бистрят съдбата на Минната дирекция
Децата с увреждания се интегрират в масовите училища
Белгийци хвърлят око на Открития въгледобив и “Топлофикация”
Юлия КУЛИНСКА
   Негово превъзходителство белгийският посланик Филип Беке беше на посещение в Перник вчера. Той гостува на града ни по покана на областния управител Димитър Колев. На срещата присъстваха и председателя на Общинския съвет инж. Ненко Темелков и кмета на Община Перник инж. Антоанета Георгиева.
Има възможности за приватизацията на Мини “Открит въгледобив” и “Топлофикация” ЕАД, каза белгийският дипломат. Белгийската страна има вече няколко успешни участия при раздържавяването на големи промишлени обекти в България. Това са Медодибивния комбинат “Медет”, “Соди “ Девня и други. Необходимо е обаче самите пернишки фирми да проявят по-голяма инициативност и да се ангажират лично с търсенето на чужди инвеститори. Ясно е, че в преходния период на раздържавяване на дружествата в областта на енергетиката, ще бъде проявен интерес и от чужди фирми, включително и белгийски. Все още обаче няма конкретен ангажимент за това.
По отношение на историческите забележителности на Перник аз смятам, че те могат да заинтересуват белгийските туроператори, които в момента са двама на територията на България. Крепостта “Кракра”, Окръжният исторически музей, както и други интересни места могат да бъдат включени като обекти за посещение от туристите. Но за това е необходимо да бъде направен маркетинг, за да могат те да бъдат представени по подходящ начин и да бъдат показани предимствата им на туристическите агенции, каза Негово превъзходителство Филип Беке.
Ние разговаряхме с областното и общинското ръководство за привличането на белгийски инвестиции в Перник. Има реални възможности да участваме в съвместни проекти на предприсъединителните фондове за изграждане на инфраструктурни обекти, например Коридор N 8. Сигурен съм, че много наши фирми биха дошли в Перник, за да се запознаят с това, което предлагате и след това да инвестират тук, допълни Н.п. Филип Беке.
Белгийският висш дипломат разговаря и с ръководството на Мини “Открит въгледобив”, посети рудник “Бела вода”, Окръжния исторически музей, крепостта “Кракра” и предприятието за шоколадови изделия “Мел бон”.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система