Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 28.06.2004 г.
Жители на село Студена ще блокират главен път Е-79
Министър Петканов нарочи шефа на РДВР за смяна
Съдът касира изборите и в Ковачевци
Жители на село Студена ще блокират главен път Е-79
Любомира ПЕЛОВА
   Жители на Студена заплашват с протестни действия и обещават да излязат заедно с децата си и да спрат движението по магистралния път Е-79 към Атина заради недоделките на инвеститор и изпълнител извършващи реконструкцията на участъка край населеното място.
От една година, заедно с кмета студенчани алармират Агенция “Пътища” и ръководството на македонската фирма “Маврово” за безобразното състояние на трите подлеза - “Мостище”, “Бугьовица” и “При стопанството”. Съоръженията са готови много отдавна, но въпреки това са неизползваеми заради една проста и елементарна причина - не са почистени остатъчни строителни материали в тях и подходите към подлезите.
Преди двадесетина дни местните хора са подали жалба, под която са се подписали десетки студенчани и до областната и общинската управа. Те напомнят, че половината земеделски земи на селото, както и два жилищни и вилни района са разположени на североизток от магистралата и заради реконструкцията на Е-79 достъпът до тях се извършва при ненормални, силно рискови за живота на хората условия. Пешеходци, предимно възрастни хора и малки деца, автомобили и стадата на жителите на Студена пресичат натоварения международен път в най-тежкия му участък, създавайки предпоставки за тежки катастрофи, каквито вече има тук. Неотдавна именно край селото стана сериозно ПТП, пострада семейство, мъжът все още е в кома, разказват местните жители.
В началото на активния земеделски сезон проблемът става още по-сериозен, а кошмарът за нас ще е пълен дойде ли време за олимпиадата в Атина, заяви пред “Съперник” Емил Милев, бивш кмет на Студена, който се е нагърбил от името на съселяните си да търси решение на проблема.
Проверка на “Съперник” на място показа, че за да се пресече международният път са нужни минимум 30-40 минути при сравнително спокоен трафик. В края на седмицата и в пиковите часове да се пресече платното просто е невъзможно. Всъщност тук проблемът е още по-сериозен в сравнение с драгичевското кръстовище. Лошото е, че всъщност той е лесно решим. Всичко обаче зависи от доброто желание на инвеститора - Агенция “Пътища” и македонската фирма “Маврово”. Каквото явно няма.
В това е убеден и Васил Георгиев. Втора година слушам голите обещания на техника Тихомир Георгиев, отговарящ за участъка край Студена, че до дни подлезите ще бъдат отворени. Засега обаче нищо подобно не се е случило, над 200 души само в махалите “Бугьовица” и “Пашиница” рискуват живота си на пътя. Сенокос е, идва и жътва и не искам дори да мисля какво би могло да се случи тогава на магистралата. А само за десетина дни може да се затвори отсечката, движението към Южна България да бъде пренасочено през Радомир, да се довършат водостоците, да се разчистят строителните материали около подходите и подлезите да се отворят.
Кой знае, сигурно наистина чакат да стане злополука, някой да загине на шосето, за да решат един елементарен проблем, подкрепи съселянина си и Георги Георгиев.
Няма да чакат обаче най-страшното, са категорични студенчани. Ако до дни не видят, че реално се работи по отварянето на съоръженията, просто ще предприемат драстичната крайна мярка и ще излязат на пътя с деца, каруци, автомобили.
Жалко, че в началото на двадесет и първи век в България по този начин трябва да принудиш някого да си свърши работата както трябва, ядосват се стотиците жители на Студена.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система