Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 14.09.2004 г.
Пожарникари демонстрираха умения на площад “Кракра”
Дават на съд майка насилничка
Всички институции се обединяват в опазването живота на децат
Пожарникари демонстрираха умения на площад “Кракра”
Ели СТОИЧКОВА
   Младежкият отряд по пожаро-приложен спорт от пернишкото село Студена и огнеборци от РС ПАБ - Перник демонстираха своите умения в борбата с огъня на площад “Кракра” вчера. Мероприятието е по случай професионалния празник на пожарникарите - 14 септември.
Демонстрациите започнаха с изпълнението на отбора на Основно училище “Васил Левски” от Студена. Републиканските шампиони от 2001 година показаха уменията за преодоляване на препятствие и гасене на огнище на пожар с кофпомпа. Отборът по пожаро-приложен спорт към РС ПАБ - Перник демонстрира изпълнение на дисциплината 100-метрова пътека. Огнеборците трябваше за максимално кратко време да преодолеят двуметровата стена и 12-метровата греда. Огнеборец със специално топлозащитно облекло показа пред насъбралото се множество гасене на леснозапалима течност с прахов пожарогасител. Праховите пожарогасители са сред най-често употребяваните в България. Използват се за гасене на леснозапалима течност или при пожар на електрически инсталации под напрежение. Дежурната смяна на РС ПАБ - Перник показа гасене с водни струи от турбоструйник. Пропадна обаче демонстрацията на гасене с лафентен струйник, тъй като по време на проявата един от ангажираните противопожарни автомобили беше извикан за потушаване на пожар в квартал Тева.
Това, което показваме, е част от нашата подготовка и е включено в състезанията по пожаро-приложен спорт, където се показват качества като сила, бързина и издръжливост, каза началникът на РС ПАБ - Перник кап. Любен Илчов. Гражданите можаха да видят и уменията на подрастващото поколение в лицето на отбора “Млад огнеборец” от село Студена.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система