Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 21.09.2004 г.
Перничанин хванат със 197 грама хероин отърва затвора
Рударци без вода
Чепинци гласуваха на референдума като при Тато - единодушно
Водосвет отслужиха пред горелия блок
Перничанин хванат със 197 грама хероин отърва затвора
Любомира ПЕЛОВА
   Три години лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок отреди състав на пернишкия Окръжен съд за 29-годишния Светлин Димитров. Срещу него първоначално бе повдигнато обвинение за придобиване, държане и транспортиране на високо рисково упойващо вещество. Тъй като в хода на досъдебното и съдебното дирене не е установен фактът на придобиване на дрогата, срещу перничанина остана обвинение в по-лекото нарушение на законовата уредба- държане и транспортиране на наркотик.
Светлин е задържан на 23 март 2004 година в района на бензиностанция “Лукойл” в Радомир. При обиска в багажника на управлявания от него автомобил Жигула с пернишка регистрация, в раница, за която младият мъж признал, че е негова, е намерен и иззет найлонов плик с кафяво прахообразно вещество. Според вещите лица става дума за хероин с технически примеси с общо тегло 197 грама. 27 процента е чистото активно вещество в него. Стойността на наркотика е определена на 12 834 лв.
Пред съда Светлин поддържаше признанията, дадени и пред следствените органи. В мартенския ден той, заедно с приятеля си Николай, тръгнал на риболов по поречието на Струма. Слезли чак до Кресненското дефиле. На ханчето Николай останал да обядва, а Светлин решил да продължи още надолу да види какво е положението, тъй като рибата не кълвяла. Спирали многократно както на отиване, така и на връщане. Обикновено колата двамата държели под око, но на моста край с.Невестино за известно време нямали добра видимост към нея. Там при тях се отбил и непознат, който ги разпитвал за слуката при риболовния излет. Младежите смятат, че тогава той може да е подхвърлил наркотика. Обвиняемият отричаше да е придобивал и съхранявал наркотика, твърдеше, че няма представа как близо 200 грама хероин са се оказали в раницата му.
Според показанията на антимафиотите от РЗ БОП, акцията, проведена край Радомир на 23 март, е била по сигнал за “движение” на наркотици. Преди жигулата са били проверени двадесетина други возила. Само във возилото на двамата перничани е открита дрога.
Според защитата, при извършване на огледа на леката кола анатимафиотите са извършили многобройни нарушения, опорочаващи огледа. Сред тях и това, че поемните лица са повикани едва след като колата е била претърсена и наркотикът намерен. Налице са и разминавания в показанията на свидетелите по случая.
Това, заедно с чистото съдебно минало на Светлин, фактът , че той не е зависим от наркотици и никога не е уличаван нито в придобиването, нито в употребата им, както и фактът, че младежът е със сериозни здравословни проблеми след ПТП, претърпяно през 1996 година, добрата характеристика, дадена за младежа от работодателите му, се оказаха определящи за меката присъда. Светлин няма да плаща и глоба, тъй като семейството му няма възможност да плати.
Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система