Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 07.10.2004 г.
Турска делегация възхитена от Перник
Съдът върна Захариев във “В и К”
Продължават безобразията и гаврите в “Социалния патронаж”
Рударци за седми път домакин на международен пленер
Разярен бик уби пастир в село Богданов дол
Турска делегация възхитена от Перник
Юлия КУЛИНСКА
   Турска делегация, водена от кмета на гр. Нилюфер, община Бурса, г-н Мустафа Бузбей, гостува в Перник вчера. Групата включваше общински съветници, бизнесмени и журналисти. Предишната вечер чуждестранните гости са се срещнали и разговаряли с кмета на Община Перник инж Антоанета Георгиева. Вчера те бяха приети от зам. кметовете инж. Симеон Симеонов и Зоя Асенова.
Нашето гостуване в Перник, с който ние сме побратимени градове, е свързано с развитие на културното и спортното сътрудничество, а също и с бизнесинтереси от страна на наши съграждани, каза кметът Мустафа Бузбей. Това не е първото ни посещение във въшия град, но сега делегацията ни е по-многобройна. Водихме разговори с ръководството на Пернишка община за създаването на съвместно дружество, в което да членуват бизнесмени от двата града. Искаме да правим съвместен бизнес, тъй като много наши съграждани проявяват интерес към Перник. Вече имаме добри традции в културния обмен. Наши делегации взимат участие във всички издания на Фестивала на маскрадните игри, които се провеждат през зимата в Перник. Ваши културтрегери също са гостували в Нилюфер и в Бурса. Това е и основната цел на двете общини - не само да правим бизнес, но и да направим така, че жителите ни да се опознаят. При последното гостуване на ваши състави през миналата година много момчета и момичета от нашите два града станаха приятели и досега поддържат отношенията си, обясни г-н Бузбей.
Ние познаваме Перник като град на стоманодобива, на машиностроенето и на индустрията като цяло. При всяко наше идване забелязваме, че той се обновява и благоустроява, което е много хубаво. През 2007 година България ще стане член на Евросъюза и ние искаме да помогнем на приятелите си тук в подготовката за това. Можем да реализираме интересни съвместни проекти, финансирани от предприсъединителните фондове, каза кметът на Нилюфер Мустафа Бузбей.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система