Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.10.2004 г.
Верижна катастрофа по чудо мина без тежко пострадали
Енергото наказва самовключили се
Възстановиха 160-годишния храм “Света Петка” в с. Дрен
Повдигнаха обвинение за убийство срещу 17-годишния Кристиян
Верижна катастрофа по чудо мина без тежко пострадали
Ели СТОИЧКОВА
   Три деца от ГПЧЕ “Симеон Радев” пострадаха при верижна катастрофа, в която микробус, превозващ учениците след занятия, се удари в товарен автомобил на спирката на Домостроителния комбинат на вътрешноградската магистрала. Потърпевшите бяха закарани в Бърза помощ и след направения медицински преглед бяха освободени, тъй като лекарите констатираха леки контузии.
Микробусът е на фирма “Бус - Перник” и има сключен договор с гимназията за превоз на деца към кватрал Тева. По разписание той потегля от пред сградата на училището в 13.15 часа вчера. В района на Домостроителния комбинат се движи в лявата лента, като се опитва да изпревари движещ се пред него товарен автомобил с прикачен отзад колесник. В последния момент камионът - ГАЗ, опитал да заобиколи спрял на спирката друг микробус. Забелязвайки обаче возилото, натоварено с децата, шофьорът на ГАЗ-ката направил опит да се върне в своята лента. При тази маневра се удря в спрелия микробус, а колесникът поднася и в задната част на камиона се удря микробусът с децата. При удара камионът се обръща обратно на посоката на движение.
Не карах с висока скорост и опитах да избегна удара, като се кача на острова, разделящ двете ленти на магистралата, обясни шофьорът на учениците - Мирослав Методиев. Не знам в противен случай какво можеше да стане, каза пред “Съперник” той.
След инцидента три от децата веднага бяха закарани в Бърза помощ, още шест - седем бяха пострадали по-леко. Всички бяха много уплашени. Нито едно от децата, потърсили лекарска помощ, не е оставено на легло в болница. Направени са им само рентгенови снимки.
Мирослав Методиев е назначен на работа в “Бус - Перник” на 1 февруари 2002 година и досега няма нито едно допуснато нарушение, съобщи управителят на фирмата Магдалена Милтенова. Тя допълни, че микробусът има всички необходими застраховки, местата са застраховани и пострадалите деца могат да се обърнат към фирмата за обезщетение.
При направените експертизи вчера станало ясно, че микробусът е технически изправен. Направената на водача Методиев проба за алкохол е отрицателна.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система