Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.10.2004 г.
Министър Дамянов стана почетен член на Клуба на учителя
Традицията събра на Димитровден радомирци за Деня на града
Час на директора въвеждат в училището на Кристин
Големци-именяци празнуваха Димитровден в Дрен
Още една жертва на улични “сарафи” изгоря с 200 евро
Министър Дамянов стана почетен член на Клуба на учителя
Юлия КУЛИНСКА
   Министърът на образованието и науката Игор Дамянов преряза вчера лентата и откри уникален за страната Клуб на учителя в Професионалната гимназия по техника и строителство “Арх. Йордан Миланов”. Димитровден беше и патронния празник на учебното заведение, което е основано през 1965 година като СПТУ по индивидуално строителство. На тържеството присъстваха народният представител Юлияна Дончева, кметът на Община Перник инж. Антоанета Георгиева, зам. областният управител инж. Иван Иванов, зам. кметът Зоя Асенова, много гости и приятели на гимназията.
Просветният министър получи символичния ключ на новата придобивка и стана почетен член на Клуба на учителя. Той подари на учителския колектив телевизор, а кметът Антоанета Георгиева-кафе машина.
През следващата година Професионалната гимназия по техника и строителство “Арх. Йордан Миланов” ще чества 40 години от основаването си. В нея се учат 640 ученика, за възпитанието, на които се грижат 60 души педагогически персонал. В учебното заведение се изучават 4 специалности, като професията “Промишлена естетика и дизайн” е единствена в Югозападна България, която се усвоява тук. Предстои изграждането на актова зала, в която ще се провеждат тържествените ритуали на школото. Предстои обзавеждането на инидивидуални работни места за всеки един преподавател, които са с съседство в Клуба на учителя. В навечерието на новата учебна година отвориха врати два нови, модерно оборудвани компютърни кабинета с 18 компютъра, които са дарение от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Професионалната гимназия разполага с фонетичен езиков кабинет и библиотека за английска литература, каза директорът Самуил Шейнин.
Към клуба има изграден Управителен съвет, който се състои от 7 души и е избран от самите учители, съобщи председателят му Росица Миланова. Структурата ще организира всички дейности, които ще бъдат извършвани в клуба. Първата ни среща ще бъде с училищното настоятелство с цел да координираме дейността на всички институции, които имат отношение към обучението на учениците. Ще организираме училище за родители, в което ще дискутираме проблемите на агресивното поведение на децата, превенция за борба с наркотиците, и в което ще вземат участие специалисти в отделните области на живота, обясни тя.
Клубът на учителите е изграден със средства, отпуснати по Програма “Фар” и от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, от просветното министерство и от спонсори.
След пресконференцията, дадено от министър Дамянов за представителите на националните и местните медии, той награди двама преподаватели и двама ученика. Грамоти получиха арх. Венка Прокопиева, инициатор за изграждането на Клуба на учителя и Валентин Андонов, дългогодишен учител по практика с 30-годишен педагогически стаж. Възпитаниците на професионалната гимназия Велислав Василев, който е национален състезател по волейбол и Десислава Йорданова, която в часовете по практика не отстъпва на съучениците си.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система