Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 05.11.2004 г.
Сериозни печалби в “Стомана Индъстри”отчитат за празника на
Л.Жотев: Лепоев нарушава конституцията, в която се е клел
Ненко Темелков: Свалянето ми е политическа интрига
Сериозни печалби в “Стомана Индъстри”отчитат за празника на
Силвия ГРИГОРОВА
   нформира на провелата се вчера пресконференция, по повод професионалния празник на металурзите, главният директор на дружеството - Владимир Николов. В брифинга взеха участие председателят на съвета на директорите на “Стомана Индъстри” - Атанасиос Атанасопулос, Димитрис Параскевопулос - главен генерален директор на “Сиденор”, Антон Петров - член на СД, Людмил Стойков - член на СД, Росен Попов - директор вътрешни продажби в дружеството, Томчо Томов - пиар-мениджър на “Те Про метал”, Димитър Минчев - главен инженер на металургичното дружество.
Според Владимир Николов, за цялата минала година заводът е произвел 640 000 т стомана, което ще рече, че обемът т.г. ще бъде увеличен.
Той уточни, че капацитетните възможности на “Стомана Индъстри” са за производство на 1 млн. т стомана, но обемът на готавата продукция е тясно свързан с потребностите на пазара. Димитър Минчев подчерта, че делът на специалните стомани е увеличен от 15 % през 2003 г. на над 45 % през настоящата. Приходите на дружеството от реализираната продукция за деветте месеца на т.г. са на стойност 350 млн. лв., което е с близо 56 % повече в сравнение със същия период на миналата година. За десетте месеца на 2004 г. са произведени 267 000 т ламарина. Средната брутна работна заплата в дружеството надхвърля 800 лв. По този показател то е водещо в металургичния бранш. С въвеждането на бонусната система за материално стимулиране на базата на производствените резултати, трудовото възнаграждение на работещите в “Стомана Индъстри” се е увеличило с близо 50 % в сравнение с м.г. Според Антон Петров, целта на въвеждането на тази нова система е възнагражденията да се обвържат с производствените резултати, което е гаранция за просперитета на дружеството.
Атанасиос Атанасопулос определи 2004 г. като добра.
Според него ръководството е доволно от това, че ефектът от вложените над 48 млн. евро инвестиции в производството до момента, се чувства вече осезателно, не само в обема на производството, но най-вече в качеството на готовата продукция, което прави дружеството конкурентоспособно на международния пазар. “В този случай печелившо е не само дружеството, а и страната, защото металургията играе важна роля във формирането на брутния вътрешен продукт”, заяви г-н Атанасопулос. Той подчерта още, че ръководството на фирмата ще продължи да инвестира в производството и през следващата година. Но наред с това то ще инвестира и в кадровия потенциал, който е от особено важно значение за бъдещето на “Стомана Индъстри”. На вчерашния брифинг стана ясно, че ръководството на “Стомана Индъстри” е осигурило средства, така че всеки колектив на дружеството да отбележи празника както подобава. Не са забравени и партньорите и клиентите на фирмата.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система