Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.11.2004 г.
Дойчинов да бъде изгонен от БСП настояват социалисти
БСП: Десети ноември донесе свобода, но малко справедливост
И Перник се включи в синдикалния протест
Икономични режими на абонатните предлага Топлофикация
Дойчинов да бъде изгонен от БСП настояват социалисти
Юлия КУЛИНСКА
   Да бъде потърсена политическа отговорност от члена на ВС на БСП Димитър Дойчинов са поискали пернишките социалисти от зам. председателя му Румен Петков, който е взел участие в работата на партийния Пленум, състоял се преди ден. В залата са се чули немалко гласове за изключването му от червената партия. За интригите му, довели до вота на недоверие на председателя на местния минипарламент да бъде уводомена и парламентарната група на “Коалиция за България”, където също да бъде търсена отговорност на депутата, настояват членовете на БСП в Перник.
Като груба политическа грешка със сериозни последствия за общинската партийна организация и нейните кадри оцени гласуването за предсрочно прекратяване пълномощията на председателя на ОбС инж. Ненко Темелков с гласовете на съветници, избрани с листата на БСП, Общинският съвет на БСП. Решението беше оповестено на провелия се Пленум на социалистите. Този акт е довел да свалянето на партията от ключов властови пост. Безотговорното политическо поведение на съветника социалист Ирена Миткова ще доведе до преструктуриране на политическото пространство в полза на СДС и десницата с всички последствия за това, както за гражданите на Перник, така и за социалистите, работещи в общинските структури, се казва в оценката.
На партийния форум са присъствали 66 от 68 члена на Общинския съвет. Негови гости са били зам. председателя на ВС на БСП Румен Петков и други членове на ръководния й орган. Освен тях в работата на Пленума са взели участие над 300 души и това е била, според думите на г-н Темелков една неформална конференция. Всички те са дали своята безапелационна подкрепа на ръководството на БСП. Общинският съвет е приел доклада на ИБ и е решил основните партийни организации, клубовете по интереси и всички социалисти да работят още по-усилено за единението на Общинската партийна организация. Изпълнителното бюро и групата съветници да предприемат всички мерки за подобряване взаимодействието със съветниците и партиите, включени в групата на Нова левица, както и да продължи работата и взаимодействието в ОбС с независими съветници и центристи, се казва в решението. Форумът е препоръчал на клуб “ХХI век” да предприеме необходимите организационни, политически и уставни мерки по отношение на Ирена Миткова. Той е приел оставката й от поста зам. председател на ОбС на БСП и член на ИБ на партията.
На заседанието на Общинския съвет на червената партия Димитър Дойчинов е направил две предложения, които не са получили подкрепата на неговите членове. Първото се отнася до идеята за учредяване на Движение за автентичен социализъм, за което са гласували 10 човека. Той е поискал и свикването на извънредна общинска конференция, за което е получил подкрепата на 9 социалисти. Членовете на Пленума са избрали за зам. -председател на БСП управителя на “Стоматологичен център” ЕООД д-р Дафина Недялкова, а за член на ИБ на БСП икономиста Олга Евтимова.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система