Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.04.2002 г.
Бомба потроши мерцедес и прозорци
Чума по свинете!
Превозвачите се наговориха да вдигнат цените
Съкращения се задават в “Камет”, май
Бомба потроши мерцедес и прозорци
   Взривно устройство избухна вчера по обяд в центъра на Перник. Бомбата нанесе само материални щети. Цяло чудо е, че няма жертви или ранени граждани.
Взривното устройство било заложено под паркиран лек автомобил “Мерцедес комби 135” с цвят бордо и с държавен контролен номер РК 18 50 АА. Колата била оставена на улица “Бенковска” близо до клуб “Ясен” и Израелската питка, съобщиха от пресцентъра на РДВР. Най-големи поражения са нанесени в предната дясна част на луксозното возило. Паднали са стъклата на кафенето, заведението за бързо хранене и частните жилищни сгради, намиращи се в близост.
Адската машина е заложена под автомобила, собственост на 32-годишния Мирослав М. от Перник. Местни хора споделиха, че малко преди инцидента колата била паркирана от съпругата на Мирослав - Калина, а заедно с нея пътувало дете. Не е изключено извършителите да са поставили бомбата след като Калина е слазла от возилото.
Чу се страшен гръм. Имах чувството, че блокът подскочи, сподели мъж от съседната жилищна кооперация.
Паднаха прозорците на спалнята и гостната ми стая, сподели Тодор Радев, който живее в съседната къща. Кой ще ми плати щетите сега? Ще ми трябват поне 100 лева, кахъреше се човекът. Той сподели, че в къщата му, която се намира само на два метра от взривената кола, са били съпругата му, снаха му и двете внучета.
Полицията реагира светкавично след случката, казаха свидетели на инцидента. Органите на реда веднага отцепиха мястото. Малко по-късно от столицата пристигнаха служители на ДОТИ, които също огледаха мястото. Според специалистите взривът е самоделно устройство с неголяма мощност. Това означава, че е поставен най-вероятно с цел сплашване.
Местни хора споделиха, че Мирослав се занимава с търговия на скрап.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система