Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 03.01.2005 г.
Новата година посрещнаха перничани заедно на площада
Роми сбъркаха кмета на Перник със социалната министърка
С новогодишен обред рударчани изпратиха старата година
Новата година посрещнаха перничани заедно на площада
Юлия КУЛИНСКА
   Новата 2005 година стриктно изпълни заповедта на кмета на Община Перник инж. Антоанета Георгиева, издадена в последния ден на старата година. В нея градоначалникът настоя 2005 да дойде точно в Перник, да не ни подмине и да ни донесе много, много усмивки!
И тя дойде!
Стотици перничани се събраха на площада в новогодишната нощ, за да бъдат заедно в полунощ. Освен празнично украсеният център ги посрещна музика, весело настроение и много усмивки. Много преди да удари полунощ млади и стари извиха кръшни хора под звуците на народната музика. Площадът оживя и се оцвети пъстро от червените, златни и сребърни джуджански шапки, шарени сурвачки, знаменца и елхови украшения. Да празнуват със своите съграждани бяха дошли кметът на Община Перник инж. Антоанета Георгиева, членове на кметската управа, общински съветници.
Изпращаме с радост 2004 година! Тя беше добра за перничани. И нека заедно посрещнем 2005 и си пожелаем да бъде нашата успешна, най-добра, щастлива и усмихната година!, каза броени секунди преди полунощ градоначалникът. Всички събрани на площада преброиха заедно последните 10 мига от края на 2004 година и с гръм на шампанско посрещнаха 2005. Под звуците на националния химн перничани се прегръщаха и целуваха с пожелание за здрави, успешни, добри и щастливи 365 дни. Небето над Перник стана многоцветно и пъстро от безбройните илюминации. Гърмежите се допълваха от салютите на тапите шампанско, които се смесиха със смеха и ликуващите викове на стари и млади.
Честита Нова година!
Гръмна Дунавското, което по стара народна традиция задължително се играе на Нова година. Хорото поведе кметът Антоанета Георгиева и стотици перничани се хванаха на него. Най-щастливи бяха малчуганите, за много от които това беше първата новогодишна нощ на площада. А може би и първите моменти на съпричастност към хората от своя град, първите чувства на любов и доброта към всички, които ги заобикалят...
Половин час след полунощ излязоха на улицата и гражданите на кв. Изток, за да се поздравят с Новата година. За тях беше подготвена музикална програма. Те бяха поздравени от своя кмет Росица Янакиева. Много празнично настроение, много шампанско и много смях имаше сред празнуващите хора. Извиха се кръшни хора, които продължиха до ранни зори.
Когато гледах как съвсем непознати хора се прегръщат и искрено си пожелават щастие и здраве, усетих, че това му трябва на Перник - повече любов от неговите граждани. Защото само когато се обичаме истински, можем заедно да постигнем всичко. В новогодишната нощ всички ние ревизираме волю или неволю живота си, определяме дефицитите в него и се мъчим да ги запълним. А имаме достатъчни време за това - цяла една година е пред нас... Нека да е мирна, да е богата, да е щастлива, да е пълна с щастие и доброта! Нека се обичаме, нека са добри помислите ни, нека прогоним грозотията и лошотията и да изпълним сърцата си с благородство към всички около нас!
Честита 2005 година, перничани!
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система