Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 04.01.2005 г.
Еспертите са категорични - Кристиян е напълно вменяем
Намаляха дълговете на пернишката болница
12 изложби подреди галерия “Любен Гайдаров”
Еспертите са категорични - Кристиян е напълно вменяем
Любомира ПЕЛОВА
   Седемнадесетгодишният бивш възпитаник на ПТГ “Юрий Гагарин” Кристиян Петров, който зверски закла своя съученик Кристин Емилов на 12 октомври в апартамент в пернишкия квартал “Изток”, е вменяем и ще бъде изправен пред Темида за жестокото деяние. Това гласи заключението в обстойната петорна психично-психиатрична експертиза на водещи медици и специалисти от столичната клиника на 4-ти километър “Св.Наум”. Непълнолетният убиец престоя в специализираното здравно заведение повече от месец по искане на пернишкия окръжен прокурор Радка Петрова.
Адвокат Вили Велинов, поел защитата на непълнолетния убиец пледира, че момчето има психични проблеми, налице е наследствена обремененост по линия на майката. Психиатричната и психологична експертиза бе възложена на софийски експерти, след като пернишките не можаха да се справят с възложената им аналогична задача.
Жестоката смърт на 17-годишния Кристин потресе цяла България преди два месеца. Кристиян не просто отне живота на един свой връстник, а хладнокръвно го разфасова на части и зарови трупа му в чували в горичка близо до стадион “Металург”. За броени дни пернишките криминалисти, следователи и прокурори си свършиха работата и Петров бе задържан. Единствените му показания са тези, дадени веднага след ареста. Тогава обаче Кристиян е разпитван като свидетел. След това, вероятно по съвет на защитата е млъкнал и не е казал нито дума повече пред следователите.
Според окръжния прокурор Радка Петрова, случаят е напълно изяснен, за да тръгне делото се чакаше само заключението на столичните експерти.
Според Наказателения кодекс, тъй като убиецът е непълнолетен, максималното наказание за Кристиян е до 12 години лишаване от свобода.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система