Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 19.01.2005 г.
Следствената служба в Перник в челото по брой приключени дел
Само 107 лв. събрани в помощ на Южна Азия
Ще търят мераклии за изграждането на супермаркет
Гражданите все по-активни при разкриването на престъпления
Следствената служба в Перник в челото по брой приключени дел
Ели СТОИЧКОВА
   Окръжната следствена служба в Перник е на едно от първите места в страната по брой приключени предварителни производства в сравнение с новообразуваните и няма натрупване на дела. През миналата година в местната служба са водени общо 632 следствени дела. 171 от тях са приключени с мнение “за съд”. За спиране са дадени 80. 25 са изпратени на други следствени служби по компетенция. Като цяло делата в службата са намалели наполовина през последните две години. Това се дължи на законовата промяна, според която по-леките разследвания се прехвърлят на дознателите. Затова в Следствената служба се образуват по-малко дела. Сега няма натрупване. Следователите са приключили годината с по 10 - 15 недовършени дела, като преди години броят им е стигал до 100. Малко са и върнатите от Прокуратурата преписки за доразследване. От 632 приключени и изпратени в Прокуратурата дела, едва 37 са върнати в следствената служба, което е 5,85% от броя на всички приключени дела. Този факт се дължи на доброто взаимодействие с Прокуратурата и МВР и повишаване качеството на работа.
През миналата година 27 са били делата за умишлено убийство по чл. 115. Има увеличаване на делата за наркотици, като броят им расте през последните три години. През 2004 година те са били 54, през 2003 - 47, а през предходната - 33. Всички дела, образувани за тежки криминални престъпления, са приключени, без делото срещу 17-годишния Кристиян. Приключено е и делото срещу Радослав Димитров по чл. 116, който на 1.07.2004 година в Перник уби съпругата и сина си, а след това направи два опита за самоубийство - опита да си пререже артерията, а после скочи от отделение “Реанимация” на пернишката болница, но бе спасен от клоните на растящите отдолу дървета. Другото приключено тежко дело е срещу Първан Данаилов Колев, който на 27.02.2004 година умишлено уби Кирил Лямов при пиянски скандал. Приключено е и дело за изнасилване, което е регистрирано на 5-6 март 2004 година. Петима души - Мариян Такев, Кристиян Иванов, Велизар Радославов и Методи Павлов изнасилили жена на 30 години от Радомир. Престъплението е станало в Ярджиловци. Изпратено е с мнение “за съд” по чл. 153, като е взето предвид, че деянието е извършено със сила и заплахи. Предвиждат се от три до 15 години затвор.
Все още не са приключени следственото дело за пожара в Двореца на културата в Перник, както и делото срещу Кристиян, който зверски уби своя съученик Кристин.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система