Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 20.01.2005 г.
Пожарникари от страната дариха пари за театъра
Празнична вечер за Деня на родилната помощ в Младежкия дом
Сергей Станишев идва в Радомир утре
Камион блъсна перничанин
Пожарникари от страната дариха пари за театъра
Ели СТОИЧКОВА
   5 111 лева дариха огнеборците от цялата страна за възстановяването на изгорелия театър в Перник. Сумата беше връчена на кмета на града Антоанета Георгиева на тържествена церемония в НДК вчера, на която бяха обявени наградените пожарникари в ежегодния конкурс “Пожарникар на годината”. 12 огнеборци в цялата страна получиха индивидуални награди. Специално бяха отличени пернишките пожарникари и техните софийски колеги, които не допуснаха огънят да изпепели Двореца на културата.
За постигнати високи не само професионални, но и изключителни морални качества при потушаването на пожара на 17 декември вечерта на сцената на театър “Боян Дановски”, намираща се в Двореца на културата, бяха наградени пернишките огнеборци. Благодарение на техните бързи и решителни действия при изключително тежки метеорологични условия не бе допуснато да бъдат нанесени увреждания на зрителната зала, библиотеката, картинната галерия, складовите помещения, залата за декори и спомагателните помещения на Народния Дворец, който е и паметник на културата, бе подчертано на вчерашната церемония. Със заповед на министъра на вътрешните работи е награден подп. Николай Николов, зам.-директор на НСПАБ, с обявяване на благодарност са наградени началникът на РЗ ПАБ подп. Асен Игнатов, подп. Красимир Петров, старши инспектор в сектор “Аварийно спасителен противопожарен отряд” към РЗ ПАБ - СДВР. Предсрочно беше повишен в звание капитан от МВР ст. л-т Стефан Владов, инспектор в РС ПАБ - Перник.
Пожарът в Двореца в Перник - паметник на културата, средище на активен културен живот, предизвика реакцията не само на перничани. Спонтанно пожарникарите от цялата страна откликнаха на събитието и с доброволни дарения решиха да помогнат на по-скорошното възстановяване на нанесените щети, подчертаха инициаторите на благородния жест. Набрани са средства в размер на 5 111 лева, които бяха връчени на кмета на Перник Антоанета Георгиева от ген. майор Кирил Войнов. Директорът на НСПАБ подчерта, че кметът на Перник е била до пожарникарите през цялата нелека нощ.
Не знам дали в България е имало друг такъв повод, когато хората, преборили огнената стихия, след това са събрали средства да възстановят онова, което огънят е искал да изтръгне не само като материална щета, но и като част от сърцата на хората от един град. В онази мразовита нощ пожарникарите вършеха своята работа, а перничани плачеха, припомни събитията А. Георгиева. И още: най-добрите пожарникари в България са в Перник. Дай, Боже, всеки кмет да има такива хора зад гърба си. Перник ще ви помни! Ние ще възстановим театъра и първото представление ще бъде посветено на вас, каза още А. Георгиева.
Церемонията продължи с награждаване на победителите в ежегодния национален конкурс “Пожарникар на годината 2004”. Конкурсът има почти 10-годишна история. Основната му задача е да допринася за повишаване професионалната подготовка на служителите от НСПАБ, подчертаха организаторите. Сред гостите на церемонията бяха министърът на вътрешните работи проф. Георги Петканов, главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов, директорът на Национална служба “Полиция” ген. майор Илия Илиев, директорът на Национална служба “Жандармерия” ген. майор Живко Живков, кметът на Перник Антоанета Георгиева, внуците на основателя на противопожарната служба Захарчук.
Връчването на 12 индивидуални награди безспорно означава доказан на практика висок професионализъм, проявена изключителна отговорност и всеотдайност при изпълнение на служебните задължения. Добре знаем, че най-голямата награда за всеки един от вас са топлите думи на благодарност и признанието за спасения човешки живот. Затова днешните победители получават не само нашата висока оценка, но и оценката на цялото българско общество. И именно тези конкурси по своеобразен начин популяризират труда на огнебореца сред българската общественост и повишават критериите за усъвършенстване на професионалната подготовка на всички служители от НС ПАБ, каза министърът на вътрешните работи проф. Георги Петканов. Той благодари на огнеборците за техния неуморен труд и за тяхната всеотдайност и саможертвеност при изпълнение на служебните си задължения.
На името на Юлиян Мазаров, който спаси трима свои съученици при трагедията с наши деца в река Лим, бе учредена преходна купа за награждаване на Младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец” и специална значка.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система