Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 25.01.2005 г.
Дванадесетокласник намери 3200 лв. и ги върна
Намаляват екипа на болницата
Хванаха пласьор с 36 пакетчета хероин
Младежко сдружение се грижи за децата от Дома в Трън
Дванадесетокласник намери 3200 лв. и ги върна
Ели СТОИЧКОВА
   Ученик от Професионалната гимназия по минна промишленост намери портфейл с 3200 лева и ги върна на собственичката. 18-годишният Даниел Златков нито за миг не се поколебал, преди да предаде портмонето с крупната сума.
Младежът учи в 12 “г” клас на Професионалната гимназия, специалност “Електрически машини и апарати”. Много е запален по компютрите и преди няколко месеца си купил нов компютър на изплащане. В сряда миналата седмица той трябвало да внесе поредната вноска в Пощенска банка. Към обяд се подредил на средното гише. Пред него имало жена, която държала портмоне в ръцете си. Когато го отворила, Даниел забелязал, че вътре има много пари. След това дошъл неговия ред. Когато всичко било готово, 18-годишният перничанин забелязал, че на по-долния от двата плота е забравен портфейлът. Без колебание Даниел предал парите на касиерката. На излизане се разминал на вратата с развълнуван мъж, който попитал дали там няма забравено портмоне. Нищо не казал и оставил човекът да се разбере с касиерките. Със свои познати застанал пред вратите на банката, но никой не го потърсил. Разбрал само, че в портмонето е имало 3200 лева.
Изобщо не съжалявам. Мисля си как бих се почувствал аз, ако загубя толкова пари, каза Даниел и признава, че понякога му се иска да разполага с такава сума. С нейна помощ би си изплатил компютъра, би си купил хубав костюм за абитуриенската вечер, може и за кола да му останат, но после с усмивка се отказва от тези мечти. Никога не мога да пипна чужди пари, каза младежът и сподели, че и друг път му се е случвало да намира портмоне и да го връща на собственика. Преди известно време пиел кафе в заведение в квартал Изток, когато забелязал, че от джоба на мъж с костюм пада портмонето. Даниел го настигнал и му го върнал, а мъжът от благодарност му дал 10 лева да се почерпи. Често пъти намирал по улиците банкноти, сребърни верижки, намирал е и 50 лева, но тогава не е знаел на кого да ги върне. Сега приятелите му го майтапели и на шега го упреквали, че е върнал парите, но това не го притеснява, щом съвестта му е чиста. Майка му - Анелия Златкова, /38 г./, работи в “Топлофикация” - Перник, първоначално помислила, че синът й се майтапи, но после го похвалила. Бащата - Иво Златков, /41 г./, поддържа машините и апаратите в местен консервен цех, също е доволен от решението на сина си.
През май месец Даниел ще бъде абитуриент. От пет години тренира футбол в “Металург” и се надява на професионална кариера. Има намерение и да кандидатства - с математика или компютри, но засега не знае накъде ще тръгне след завършване на училище.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система