Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 31.01.2005 г.
Най-добрите архитекти поемат пернишкия театър
Сняг над метър затрупа Трънско
Деца пяха благотворително
Най-добрите архитекти поемат пернишкия театър
Станислава БОЯНОВА
   Пернишкият театър има реални шансове, обновен и модернизиран и в същото време запазил уникалната си автентичност да отвори врати до края на годината.
В момента, поясни зам. кметът Емил Димитров, общинската администрация вече е осъществила контакт и преговаря за обновяването на опожарения храм на Мелпомена с водещата архитектурна агенция “Братя Кадинови”. Със специалистите й вече са уточнени изискванията по няколко основни задания, на базата, на които ще трябва да бъде разработен проектът.
Управителят арх. Бойко Кадинов е зам. председател на Камарата на архитектите и е преподавател във ВИАС. За него възстановяването и модернизирането на опожарената сцена на пернишкия театър не е непосилна задача, тъй като фирмата е разработвала сложни проекти и за други театрални сцени в България и чужбина.
Агенция “Братя Кадинови” е получила вече основните насоки, ясни са изискванията на общинската администрация и на театралното ръководство. Тези дни в Перник се чакат архитекти и екип от специалисти, които ще се запознаят на място с обстановката и състоянието на Двореца, ще заснемат подробно обекта. Едва, когато си съставят пълна картина на ситуацията ще дадат и конкретните си предложения.
Едно от най-важните условия, които сме поставили пред проектантите е сцената не само да бъде възстановена, но и да бъде модернизирана. Искаме тя да бъде оборудвана със сценични кули, да има киноекран и модерни светлинни ефекти. Второто ни изискване е уникалният интериор в театралния салон да не се променя и да бъде запазен автентичния му вид, поясни зам. кметът Емил Димитров.
В новия салон трябва да бъде подсигурен достъп на инвалиди. Проектантите ще работят и върху по-подходящо разположение на столовете в зрителската зала. Според инж. Димитров, до края на тази седмица от фирмата трябва да бъде предоставена готова стойностна сметка за възстановяването на сцената на театъра, а самият проект ще бъде готов до два месеца. Целта е театралният салон да се превърне в модерна зала за театър и кино.
Общината има идея да бъде направена специална разработка, която в Интернет пространството ще показва Двореца на културата преди пожара и след възстановяването му. За да се реализират мащабните ни идеи обаче трябват сериозни финансови инвестиции. Очакваме добронамерени родолюбци да продължат да ни помагат. Ще направим опит да се свържем с водещи фирми, които се занимават с озвучаване на зали, за да им представим проектите си за възстановяването на театралната зала. Те биха могли да работят в Перник използвайки салона като демонстрационен обект, уточни инж. Димитров
Желанието на кметската управа е до края на годината пернишкият театър да бъде възстановен и актьорите отново да играят на собствена сцена. Задачата не е непосилна стига да бъдат осигурени нужните финансови потоци. Още повече, че през януари 2006 год. Перник отново ще бъде домакин на поредното издание на Междунардния фестивал за маскарадните игри и залата ще е необходима за да посрещне новите гости от цяла България и чужбина.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система