Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 18.02.2005 г.
Свлачище остави Бела вода без ток и вода
Проверяват фабрика по сигнал на "Подкрепа"
Четирима наказани за студените влакове
Свлачище остави Бела вода без ток и вода
Любомира ПЕЛОВА
   Стотици кубици земна маса от активизирало се през последните дни свлачище се свлякоха в махала Разсолник в пернишкия квартал Бела вода и прекъснаха стария вътрешен път към Батановци. Над 300 квадратни метра прогизнала от снежната вода пръст, заедно с уличното платно и един трафопост са тръгнали завчера вечерта към къщите и за броени часове разстоянието между тях се скъсило с повече от три мера. Опасността три от жилищните сгради да рухнат, така както е рухнал трафопостът, е реална, не крият притесненията си беловодчани, живеещи в рисковата зона. В момента те нямат и електричество. Свлачището вече е затрупало два гаража, в които за щастие не е имало автомобили.
Рано сутринта вчера екип на “В и К” започна спешно да прокопава отводнителен канал, който да поеме допълнителните потоци от дъждовете и топящия се сняг. “Енергоразпространение” също изпрати специализирана група, която започна изграждането на аварийно захранване, за да осигури електричество за хората от бедстващия квартал, останал на тъмно след като рухна трафопостът. КАТ и община Перник ограничиха и движението на автомобили в рисковия район.
От “Геозащита” са проучили веднага ситуацията на място и са започнали разработването на проект за укрепването на активизиралото се свлачище,чиято ширина е около 50 м. Издали са и предписание на общинската администрация в Перник да започне спешно изграждане на подпорна стена. Парите за отстраняването на последиците от активизиралото се свлачище и за укрепването на района ще се търсят от Постоянната комисия по бедствия, аварии и катастрофи към Министерския съвет. Вчера след обяд критичната ситуация в Бела вода бе временно овладяна, от Гражданска защита са обозначили с допълнителни знаци свлачищния район.
Водата в Радомирско почва да спада, но инциденти продължават да създават огнища на напрежение. В с.Николаево голямо старо дърво е паднало в реката и се е превърнало в своеобразен бент. Нивото на реката се е покачило неколкократно и опасността да се срине мостът, по който се осъществява единствената връзка между населеното място с останалите селища и общинския център, е реална.
В Бобораци се копаят нови отводнителни канали, водата е спаднала с около 30 см.
Остава критична обстановката в Долни Раковец, където помпената станция вчера все още не бе отводнена, привършва и запасът от питейна вода. Има наводнени домове, съобщиха от Гражданска защита в Перник.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система