Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.03.2005 г.
Перничани номинират сами водачите на партийни листи
Лейтенант от Гранична полиция намерен прострелян в Трънско
Мъж остана затрупан на табана над Тева
Перничани номинират сами водачите на партийни листи
   Наближаването на парламентарните избори провокира вестник “Съперник” да извърши през изминалата седмица анонимно телефонно допитване до случайно избрани пълнолетни перничани с въпроса за коя политическа сила биха дали вота си и кои личности биха поставили начело на партийните листи на трите водещи политически формации-СДС, БСП и НДСВ.
Резултатите от допитването показват, че 78-80 на сто от анкетираните симпатизанти на синята партия ще й дадат гласа си, ако водач на листа е инж.Антоанета Георгиева. Оказва се, че те отъждествяват пернишкия градоначалник със СДС и казват, че ако тя не е на първо място, биха променили цвета на избраната партия. Избирателите смятат, че влизането на г-жа Георгиева в бъдещия Парламент няма да е абдикиране от властта, а по този начин тя ще бъде още по-полезна за града и общината, тъй като тогава в Перник биха дошли повече средства от фондовете на Европейския съюз. Перничани смятат, че сегашния градоначалник е показала държавническо мислене и това, което е направила досега не само за града, но и за по-малките населени места за решаване на проблемите им е достатъчна гаранция, че тя ще бъде и добър депутат. Местните симпатизанти на СДС не приемат досегашния син депутат Валентин Василев, когото не са виждали в региона от години.
65-70 на сто от запитаните по телефона наши съграждани - членове и симпатизанти на БСП, ще гласуват за нея, но при изричното условие, че водач на червената листа е сегашния кмет на кв. Изток Росица Янакиева. Те казват, че им е писнало от старите муцуни, които се номинират и смятат, че тя е достойна да представлява Перник в Народното събрание. Перничани казват ,че г-жа Янакиева е направила изключително много за благоустрояването на квартала и че би била полезна за нашия град и като депутат. А по този начин мнозина от тях са убедени, че ще бъде сложен край на крамолите в лявото пространство. Тук-там се прокрадва и името на областния и общински лидер на столетницата Ненко Темелков, на когото се възлагат надежди за обединението на разчетворилата си партийна организация в Перник.
Областният управител Димитър Колев и неговият заместник Иван Иванов са предпочитаните водачи на листата на НДСВ от своите привърженици. Желанието си за това изразиха 57-60 на сто от анкетираните симпатизанти на жълтите. Аргументите им за номинациите са, че добре познават и двамата, а и ги отъждествят с направеното в областта през техния мандат. Перничани казват, че не приемат досегашните депутати Теодора Дренска и Явор Милушев да ги представляват в Парламента, тъй като те не живеят в Перник и рядко се срещат със своите избиратели.
Кой ще води бащина дружина в крайна сметка ще решат отново националните ръководства на съответните политически формации. Но все пак би било полезно да се вслушат в гласа на избирателите, защото той е решаващият.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система