Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 31.03.2005 г.
Мошеници правят далавери с чужди бонови книжки
Сдружение подема борба срещу корупцията
Подготвят нови социални услуги
Ще има нови автобуси
Мошеници правят далавери с чужди бонови книжки
Ели СТОИЧКОВА
   Двама мошеници, преметнали над стотина перничани и отнели им дивидентите от боновите книжки, са били задържани от органите на реда, съобщиха вчера от пресцентъра на РДВР. Показания по случая в полицията пишат Е. К. Х. от Враца и В. Б. И. от Бяла Слатина.
Измамниците се представяли за хора, които имат опит в борсовите сделки и подвеждали хората, че ще им осигурят по-високи постъпления от приватизацията. С обещания успявали да им вземат личните документи и да ги ксерокопират. С копията и данните от тях пък успявали да прехвърлят боновите книжки на трети лица.
Подобни далавери зачестиха напоследък в страната. Има данни, че спекуланти от различни региони са се сдобили с по 2000 книжки. С тях лицето играе на борсата и има възможност за закупуване на предприятия и машини, получава и процент от дивидентите от масовата приватизация.
Потърпевшите обаче се усетили и подали жалба в РДВР. Пред органите на реда хората обяснили, че измамниците са пътували с лек автомобил “Форд ескорт”. Благодарение на описанието им униформените служители успели да ги задържат към 3 часа миналата нощ. Предполага се, че двамата извършители са изкупували книжките за други лица. Изясняването на случая продължава. Работят служители на Икономическа полиция към РДВР - Перник.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система