Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.05.2005 г.
Повече от три тона фалшив алкохол иззеха антимафиотите
Шест часа слушат свидетели за източването на “Стомана”
Кладничанин се обеси в дома си
Повече от три тона фалшив алкохол иззеха антимафиотите
Ели СТОИЧКОВА
   3119,5 литра фалшив алкохол беше конфискуван от склад за търговия на едро в центъра на Перник при извършена вчера акция на Регионалното звено “Борба с организираната престъпност”, съобщи началникът на звеното майор Роберт Петров. Задържан е собственикът на търговския обект - Р. Р. /38 г./, както и шофьорът на товарен автомобил, с който напитките били доставяни от Благоевград, където се преготвяли в нелегални пивоварни. Арестуваният водач е П. Л. /46 г./ от Сандански.
Пернишките барети от известно време работили по случая. Започнали след подаден сигнал, но след това се наложило известно време да извършват оперативна дейност, за да документират престъплението и да установят откъде идват доставките. Акцията вчера започнала в 7 часа. Пред Търговията на едро спрял камион “ИФА”, от който било разтоварено част от количеството. Униформените изчакали да разтоварят и след това предприели действията. В склада били открити 56 5-литрови пластмасови бутилки от минерална вода. В тях имало общо 280 литра алкохол. Най-вероятно те са пълни с ракия, която се предлага на пазара в Перник като домашна. На бутилките няма залепени етикети. В камиона били открити още 36 бутилки от същия вид със 180 литра от алкохола менте. При тараш в склада били намерени още 1197 стъклени бутилки от по 1,5 литра, за които се смята, че също са с фалшив алкохол. Оказало се, че на шишетата имат нередовни бандероли. Затова на място били извикани служители на Териториалната данъчна дирекция. Заради двата вида открит алкохол ще бъдат образувани две дознания, които по-късно Прокуратурата може да приобщи. Задържаните лица ще бъдат подведени под отговороност по чл. 234, ал. 2 и 3, които касаят производството и разпространението на алкохол без акциз. Виновните лица могат да отнесат до 5 години затвор. Освен това за първо нарушение от ТДД могат да наложат глоба над 2000 лева, а при повторно - над 5000 лева.
Тези суми не плашат разпространителите, като се има пред вид печалбата. Само от вчерашната доставка замесените в играта са щели да спестят от акциза 2 300 лева. Тази сума се изкарва само от един курс и на практика е “спестявана” многократно.
Конфискуваният вчера алкохол се произвежда нелегално в пивоварни на територията на област Благоевград. Оттам се доставя с камиони в Перник, където пък се разпространява в търговски обекти и в заведения за обществено хранене. Има информация, че ракията се търгува в магазини в областта. Хората знаели, че там се продава домашна ракия на евтина цена и идвали да си купуват. Собственикът на пернишката търговия до този момент не фигурира в криминалните регистри на полицията. Служителите на реда обаче няколко пъти досега са проявили съмнение, че се занимава с разпространение на фалшив алкохол. Бил е само следен. От полицията отказаха да назоват името му, тъй като все още се води разследване, но споделиха, че е известен в града.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система