Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 06.07.2005 г.
Разследването срещу тройката, вилняла в Кленовик, на финал
Няма отлични оценки на образователния тест
Кметове предлагат кой да не ходи войник
Разследването срещу тройката, вилняла в Кленовик, на финал
Любомира ПЕЛОВА
   Към финала си е предварителното производство срещу трима жители на Радомирска община, ограбили и след това опожарили дома в с.Кленовик на местен жител с двойно гражданство - българско и американско. Случаят е включен в списъка на делата със значим обществен интерес, наблюдавани от прокуратурата, уточни председателят на Окръжна прокуратура в Перник Радка Петрова.
Пред Темида ще бъдат изправени Ивайло Методиев Станимиров, Калин Валентинов Антов и Христо Василев Христов, които между 21 и 24 септември 2004 година извършиха кражба на вещи и валута на обща стойност 130 469 лв. от дома в с.Кленовик. Наглите апаши проникнаха в къщата с взлом, след като предварително бяха събрали достатъчно информация за собственика й. Богатата плячка, която отнесоха със себе си включваше 15 000 евро, 46 000 долара, английски лири, кредитни карти, златни накити и златни, изключително скъпи часовници и други ценни вещи. След това, за да заличат следите си, те драснаха клечката и опожариха дома на радомиреца с двойно гражданство. Допълнителната щета за него, според експертите, е на стойност 9 980 лв.
Акцията по задържането на престъпната тройка миналата есен бе ръководена лично от Главния секретар на МВР ген. Борисов. Ивайло, Калин и Христо бяха закопчани двадесетина дни след погрома. И тримата са криминално проявени и според ген.Борисов са част от обкръжението на видни софийски “босове” на подземния свят. При ареста тогава у единия от задържаните бяха намерени част от изчезналите вещи и валута. Антимафиотите проучваха тогава евентуалното съпричастие на закопчаните към други престъпления на територията на страната.
На 21 октомври в столицата бе задържан и предаден на Военна прокуратура и полицай от 7-мо районно управление в софийския квартал Младост, който е подготвял документите на единия от бандитите, за да го изведе от страната.
Действахме бързо, заяви през октомври 2004 година ген. Борисов, защото обирът в с.Кленовик се е отразил лошо върху имиджа на държавата ни, тъй като пострадалият е освен български, и американски гражданин и от посолството на САЩ у нас се интересуваха от случилото се и разкриването на извършителите на наглото престъпление. В Перник миналата есен Главният секретар на МВР уточни още, че престъпната тройка е действала на територията на цяла България, подбирайки внимателно жертвите си - обикновено хора със значителни финансови приходи.
Според окръжния прокурор Радка Петрова, до момента по делото са разпитани свидетели, изготвени са експертизите и тримата - Станимиров, Антов и Христов са привлечени като обвиняеми. Предстои конкретизирането на обвиненията за всеки от тях и приключване на разследването.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система